Begur mostra els estius al municipi al llarg del segle XX amb imatges inèdites

16 jun 2018

Les sales d’exposicions de les Escoles Velles de Begur acullen, fins al 30 de juny, una exposició de 57 fotografies, majoritàriament inèdites, amb escenes de mar i platja del municipi al llarg del segle XX ( des de 1903 als anys 70). La mostra, sota el títol “Aquells estius…”, permet veure el paisatge humà i de la natura al llarg del darrer segle, segons va recordar l’alcalde, Joan Loureiro, en la inauguració de la mostra, ahir al vespre, amb la presència de la regidora de Cultura, Mònica Martínez. La inauguració de l’exposició es va complementar amb la projecció del documental “Costa Brava. La mirada del viatger”, de Toni Martí, al cinema del Casino Cultural.

Les fotografies de l’exposició, extretes moltes d’elles de plaques de vidre, provenen de fons dipositats a l’Arxiu Municipal de Begur i d’aportacions de particulars. La majoria d’elles fan referència a espais prou coneguts, com són Sa Riera, encara amb les seves dues cales separades per unes roques, Sa Tuna i Aiguablava. A més, a la mostra també es projecta el documental de Toni Martí, que dura uns 50 minuts.

La mostra enceta les exposicions que ha programat l’àrea de Cultura per aquest estiu. A part de l’actual, n’hi ha quatre més, tres de les quals seran de pintura i la darrera, relacionada amb la Fira Indians, que enguany està dedicada a la figura de la dona. La segona mostra programada és “Diversitat”, amb olis i dibuixos del pintor Florentino Ramírez. La mostra es podrà veure del 3 al 14 de juliol. Seguidament, del 17 al 28 de juliol, s’exposarà “Sota el sol d’una tarda càlida d’estiu”, del pintor Gonzalo Rodríguez. A l’agost, de l’1 al 18, es mostraran les creacions del pintor begurenc Víctor Dolz sota el títol “(En femení) La vida en tres frases”. Finalment, les mostres d’estiu es clouran amb l’exposició dedicada a la Fira d’Indians, que arriba a la XV edició. La mostra, “L’aventura indiana. Una història en femení” es podrà veure del 24 d’agost al 9 de setembre.