Begur, municipi amfitrió de la 40a Trobada de delegades i delegats del Baix Empordà de la Federació Catalana de Donants de Sang

09 abr 2022

L’Ajuntament posa en valor i agraeix la tasca i el compromís de tots els voluntaris i voluntàries de l’associació.

Avui dissabte 9 d’abril Begur ha estat el municipi amfitrió de la 40a Trobada de delegades i delegats del Baix Empordà convocada per la Federació Catalana de Donants de Sang amb el suport i la col·laboració de l’Ajuntament.

Aquest esdeveniment anual -que enguany ha tingut a Begur com a seu coincidint amb el 40è aniversari de la Federació Catalana de Donants de Sang- té com a objectiu agrair la tasca de tots els delegats i delegades comarcals i de tots els voluntaris i voluntàries que participen en les campanyes de donació de sang i en les diverses iniciatives de l’associació al llarg de tot l’any, fer un balanç de l’activitat de la fundació al territori, i treballar en propostes de millora.

L’acte, celebrat aquest matí al Casino Cultural de Begur, ha comptat amb la presència destacada de l’alcaldessa de Begur, Maite Selva; la delegada de Begur de l’Associació de Donants de Sang, Elisabet Tejero; delegada a Begur, i M. Lluïsa Capellà Pí i Anna M. Carreño Tapia, delegades del Baix Empordà de l’Associació de Donants de Sang; Jordi Segura Soro, president de l’Associació de Donants de Sang de Girona; i representants del Banc de Sang i Teixits de Girona.

Maite Selva, alcaldessa de Begur, ha destacat en el seu parlament la fira dels delegats i delegades de sang assegurant que “són voluntaris amb un gran sentit social i empàtic que entenen la necessitat de donar sang, plasma o derivats de la sang per decisió pròpia i per ajudar el pròxim, sense obtenir cap benefici personal”.

Maite Selva, a més, explica que “són una figura clau perquè les jornades de donació de sang arribin a tots els nostres pobles, per estimular la participació ciutadana, per divulgar la tasca de l’associació, i perquè les xifres de donació siguin convocatòria rere convocatòria tot un èxit. Tots ells, tots vosaltres, sou tot un exemple. Moltes gràcies!”.

En aquest sentit, cal recordar que l’Associació de Donants de Sang té un delegat/da a cada població -Elisabet Tejero, en el cas de Begur- que sota la coordinació del delegat comarcal porta a terme els calendaris de donacions de sang i organitza tota la logística al municipi. Així, des de l’Ajuntament es vol agrair a Elisabet Tejero la tasca essencial que duu a terme a Begur.

La trobada ha clos amb una cantada d’havaneres a càrrec de Neus Mar i, posteriorment, tots els assistents han gaudir d’un dinar de germanor.


Categories: Sanitat