Begur no falta a la seva cita amb la festivitat de Sant Ramon

31 ago 2021

La celebració s’ha dut a terme amb normalitat i amb totes les mesures de seguretat per a evitar el contagi i la propagació de la Covid-19.

Aquest dimarts 31 d’agost al matí la comunitat feligresa local ha pres part del tradicional acte religiós amb motiu de la Festa de Sant Ramon de Begur.

Malgrat la pandèmia, l’ofici solemne oficiat pel rector de la parròquia s’ha pogut celebrar amb normalitat a l’esplanada situada davant l’ermita dedicada a Sant Ramon, seguint el protocol i les mesures de seguretat i protecció establertes per tal d’evitar el contagi i la propagació de la Covid-19.

A més, de 09 a 13 h la capella de l’ermita també ha obert les seves portes per tal que tots els veïns i veïnes que ho desitgessin la poguessin visitar.

Història de l’ermita de Sant Ramon

L’ermita de Sant Ramon és d’origen barroc, però va ser cremada i destruïda l’any 1937 durant la Guerra Civil espanyola. Va ser reconstruïda totalment l’any 1951 gràcies a una donació de Maria Lladó, vídua de l’indià Josep Pi i Carreras. L’única innovació amb la reconstrucció va ser el pòrtic de l’entrada. A l’interior del temple, molt petit, es pot veure la Pietat, acompanyada de Sant Ramon i Sant Roc.

L’edifici està dedicat a Sant Ramon, ja que aquest va dedicar tota la seva vida a la redempció de captius dels pirates, que tan mal va fer entre la població begurenca. Sant Ramon, que té el complement de Nonat, per néixer amb cesària, és el patró de les embarassades, però també dels parts i dels nens.

 


Categories: Festes