Begur participa de la seva primera sessió de treball com a nova “Vila Marinera”

24 feb 2020

El municipi va rebre aquesta certificació a finals del 2019 que l’acredita com una de les poblacions del litoral català que conserva viva la cultura lligada al mar, i que per les seves característiques naturals, paisatgístiques i el patrimoni cultural que ha conservat ofereix experiències vinculades a la seva descoberta.

Els dies 26 i 27 de febrer tindrà lloc la primera jornada tècnica del 2020 del projecte “Ciutats i Viles amb Caràcter. Pobles amb Encant i Barris i Viles Marineres” impulsat pel Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, i del que Begur en forma part des de finals de l’any 2019 després de rebre la certificació de “Vila Marinera” de mans de la consellera Maria Àngels Chacón.

A la sessió, dirigida exclusivament a tècnics dels municipis que integren aquest projecte, es tractaran diverses qüestions de logística associades a la iniciativa i es presentaran públicament les darreres dues viles marineres que han aconseguit aquest segell turístic: Sant Carles de la Ràpita i Les Cases d’Alcanar.

Una cursa de fons iniciada a principis de 2019

L’atorgament a Begur del certificat de “Vila Marinera” es va produir després que el Ple de l’Ajuntament de Begur, el mes de febrer de 2019, aprovés per unanimitat sol·licitar la seva adhesió a aquest segell turístic. Un cop feta l’aprovació, l’àrea de Promoció Econòmica i Turisme va presentar tota la documentació i informes necessaris que havien de permetre a l’Agència Catalana de Turisme estudiar i valorar la concessió d’aquest certificat. I finalment, l’ens va concedir a Begur el novembre de 2019 la distinció de “Vila Marinera”.


Categories: Turisme