Begur posa les bases per a la construcció de noves cases de protecció oficial a Esclanyà

26 gen 2022

El consistori destinarà un terreny de l’avinguda de Sant Josep a la construcció de 12 habitatges en règim de protecció oficial.

L’equip de govern de l’Ajuntament de Begur té fixada com una de les prioritats d’acció per a l’actual mandat promocionar i facilitar el dret i l’accés dels veïns i veïnes a un habitatge. Així, en la sessió ordinària celebrada el dimarts 25 de gener, el Ple municipal va aprovar un conveni urbanístic relatiu al desenvolupament d’un polígon d’actuació urbanística a l’avinguda Sant Josep d’Esclanyà.

L’aprovació d’aquest conveni permetrà al consistori impulsar un modificació puntual del POUM per a la requalificació d’una finca ubicada a l’avinguda Sant Josep d’Esclanyà, que es destinarà a la construcció de 12 habitatges en règim de protecció pública.

Maite Selva, alcaldessa de Begur i regidora d’Urbanisme, explica que “es tracta d’un conveni d’una gran rellevància, que és fruit de molt treball efectuat des de fa temps per tota l’àrea d’Urbanisme, i del qual n’estem molt orgullosos i satisfets”.

“Des de l’inici d’aquest mandat, i malgrat la complexitat que amaga tota l’estructura urbanística, hem fet una aposta important i decidida per a promocionar l’accés a l’habitatge a Begur i a Esclanyà. Amb aquest conveni assentem les bases d’una política d’habitatge que ja comença a donar els seus fruits després de molt treball i molts esforços”, defensa Maite Selva.

En aquest sentit, l’objectiu de l’Ajuntament és habilitar futurs habitatges de protecció oficial a curt-mitjà termini a Begur. “Hi estem treballant de valent per aconseguir-ho. Per a un municipi com el nostre, on l’actual mercat d’habitatges és escàs, és molt important i necessari, sobretot per als nostres joves, disposar d’habitatges accessibles i a preus assequibles”, afirma Maite Selva.

Què és l’Habitatge de Protecció Oficial (HPO)?

L’Habitatge de Protecció Oficial és un tipus d’habitatge de preu limitat que té per objectiu afavorir que els ciutadans amb rendes més baixes puguin adquirir o arrendar habitatges dignes i adequats a uns preus assequibles a les seves possibilitats. Es tracta d’habitatges amb unes determinades característiques i un preu fixat per l’administració, que l’adjudica a persones mitjançant un concurs o sota la supervisió d’ens públics.


Categories: Urbanisme