Begur potencia la tasca informativa per millorar la recollida selectiva a les àrees d’emergència

10 jul 2020

Durant els mesos de juliol i agost, dos agents cívics informaran els veïns, veïnes i visitants en aquests punts amb l’objectiu de seguir millorant la gestió dels residus que es generen arreu del municipi.

Després d’engegar una campanya de conscienciació per millorar la recollida selectiva de les diferents fraccions amb el lema ‘Fem-ho bé!’, l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Begur continua desenvolupant actuacions per tal sensibilitzar la població entorn de la correcta separació dels residus. En aquesta ocasió, la contractació de dos agents cívics, que s’ubicaran a les àrees d’emergència, permetrà donar a conèixer a la ciutadania aspectes com el kit del Porta a Porta, la descàrrega de l’aplicació Civiwaste o com sol·licitar la recollida de voluminosos i restes vegetals, entre d’altres.

Així doncs, amb l’arribada de visitants d’arreu del territori coincidint amb l’època estival, la Regidoria de Medi Ambient reforça amb aquesta actuació la seva campanya informativa per tal de fer, entre tots i totes, un Begur més net i sostenible.

En què consisteix la recollida selectiva?

L’objectiu de la recollida selectiva és recollir segregadament els residus per possibilitar així el seu reciclatge i la fabricació de nous productes i evitar que es destinin a abocadors o incineradores. Això significa un estalvi energètic i de materials en comparació amb els requeriments que tindria la fabricació de productes partint de les matèries primeres originàries.

Què puc fer a través de l’app Civiwaste?

A través de l’aplicació es pot sol·licitar el servei de recollida de voluminosos i de restes vegetals, comunicar incidències o compartir informació de voluminosos amb la resta d’usuaris de l’aplicatiu per tal de fomentar-ne la seva reutilització. Tots els usuaris que fan ús de l’app Civiwaste poden tenir el control del servei de recollida de residus porta a porta que es duu a terme en el seu domicili: comunicant incidències amb els cubells de recollida, consultant el calendari de recollida, informant en cas que no s’hagi produït la recollida, o activant o desactivant el servei de recollida porta a porta si durant uns dies l’habitatge es trobarà desocupat.

L’app Civiwaste és gratuïta i es troba disponible per a mòbil i tauletes tàctils en diferents idiomes. Per a més informació sobre com descarregar l’aplicació i els passos a seguir per a la seva instal·lació, podeu consultar aquest espai web.

On puc descarregar-me l’app?

L’app Civiwaste és gratuïta i es troba disponible per a mòbil i tauletes tàctils en diferents idiomes. Per a donar-se d’alta només cal seguir aquests senzills passos:

. Descarregar-se l’app Civiwaste a través de Google Play o l’App Store.

. Seleccionar el municipi de Begur, prémer “Registre” i “Continuar”.

. Introduir el codi de l’aigua de la factura (la referència la trobareu a la part superior de la factura). S’han d’escriure els números enters i sense la barra.

. Obrir l’email d’activació i activar l’usuari (revisar el correu brossa).

Per a més informació o per a qualsevol consulta podeu adreçar-vos a l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Begur, trucant al telèfon 872 214 977.

Ja segueixes el perfil @espaimasdenpinc?

L’Ajuntament recorda que també disposa d’un canal específic a Instagram com a mitjà de divulgació ambiental. Per això, des del consistori s’anima els veïns i veïnes a seguir el perfil @espaimasdenpinc per tal de resoldre tots els dubtes i conèixer de primera mà totes aquelles actuacions que es realitzen per tal de sensibilitzar i conscienciar la població en l’àmbit ambiental.

 


Categories: Medi Ambient