Begur recorda els estius d’abans amb una mostra amb fotografies inèdites

13 jun 2018

L’exposició “Aquells estius…”, que s’inaugura aquest divendres, a les 19 hores, a les Escoles Velles de Begur, aplega una seixantena d’imatges amb escenes de mar i platja a Begur d’entre els anys 1910 i 1960, la majoria de les quals no han estat mai exposades enlloc. La inauguració de la mostra es complementarà, seguidament, amb la projecció del documental “Costa Brava. La mirada del viatger”, de Toni Martí, al cinema del Casino Cultural. La mostra, que es podrà visitar fins al 30 de juny, és la primera programada per l’àrea de Cultura de l’Ajuntament dins la temporada estival.

Les fotografies de l’exposició, extretes moltes d’elles de plaques de vidre, provenen de fons dipositats a l’Arxiu Municipal de Begur i d’aportacions de particulars. L’horari de visita serà dijous de 17 a 20 hores i divendres i dissabte, de 16 a 20 hores. El documental, que dura uns 50 minuts, s’estructura en dos blocs, el primer dels quals cobreix la primera meitat del segle XX i utilitza intertítols per a la narració durant el període corresponent al cinema mut. A partir de les escenes de la Guerra Civil, el film és sonor. El segon bloc s’inicia el 1950, amb el rodatge de la pel·lícula Pandora en diferents espais de la Costa Brava.

 

Quatre mostres més

Per aquest estiu, l’Ajuntament ha programat quatre exposicions més, tres de les quals seran de pintura i la darrera, relacionada amb la Fira Indians, que enguany està dedicada a la figura de la dona. La segona mostra programada és “Diversitat”, amb olis i dibuixos del pintor Florentino Ramírez. La mostra es podrà veure del 3 al 14 de juliol. Seguidament, del 17 al 28 de juliol, s’exposarà “Sota el sol d’una tarda càlida d’estiu”, del pintor Gonzalo Rodríguez. A l’agost, de l’1 al 18, es mostraran les creacions del pintor begurenc Víctor Dolz sota el títol “(En femení) La vida en tres frases”. Finalment, les mostres d’estiu es clouran amb l’exposició dedicada a la Fira d’Indians, que arriba a la XV edició. La mostra, “L’aventura indiana. Una història en femení” es podrà veure del 24 d’agost al 9 de setembre L’horari d’aquestes quatre exposicions serà de dilluns a dissabte, de 17,30 a 20,30 hores.