Begur recorda Josep Maria Terricabras

15 jun 2024

La Sala de Plens de l’Ajuntament ha acollit un emotiu homenatge en record de l’intel·lectual i polític.

Aquest migdia, a la Sala de Plens de lAjuntament de Begur, ha tingut lloc un emotiu acte en memòria de Josep Maria Terricabras, organitzat pels seus amics i familiars, amb el suport de lAjuntament. Lesdeveniment, obert a tota la ciutadania, ha comptat amb la presència de nombrosos éssers estimats i autoritats locals, inclosa lalcaldessa de Begur, Maite Selva, i l’equip de govern.

Lacte ha començat a les 12 del migdia amb una benvinguda i presentació a càrrec de Clara Terricabras, filla de lhomenatjat. Tot seguit, Imma Merino ha compartit records personals i anècdotes que han destacat la seva profunda humanitat i saviesa. A continuació, les lectures de Miquel Martín, Bibiana Agustí i Irene de Puig han evocat la figura de Terricabras, i sha projectat un fragment de la darrera lectio que l’intel·lectual va fer.

Clara i Júlia Terricabras, les seves filles, han explicat la forta vinculació del seu pare amb Begur, un lloc que sempre va portar al cor. Lalcaldessa de Begur, Maite Selva, ha tancat lacte amb un discurs en el qual ha lloat la trajectòria personal i professional de Josep Maria Terricabras, destacant el seu suport a la cultura catalana. Selva ha subratllat la gran pèrdua que representa per a la comunitat i ha expressat el seu condol a la família. Lacte ha acabat amb música de Bach, seguit duna copa de cava per brindar en honor al destacat intel·lectual i polític.

LAjuntament de Begur agraeix a tots els assistents la seva presència i convida la ciutadania a continuar recordant i honorant la figura de Josep Maria Terricabras.

Josep Maria Terricabras, nascut a Calella el 1946, va ser un destacat intel·lectual i polític. Llicenciat en filosofia i lletres per la Universitat de Barcelona, va tenir una carrera acadèmica i política notòria. Va ser eurodiputat pel partit Esquerra Republicana de Catalunya entre el 2014 i el 2019, i va presidir lAliança Lliure Europea al Parlament Europeu. Reconegut per la seva defensa dels drets lingüístics i la promoció de la cultura, Terricabras va ser una figura clau en la política catalana i europea. Va morir labril passat als 77 anys.


Categories: Ajuntament