Begur recull nous donatius solidaris per al begurenc Izan Garcia Estudillo i per a la Fundació PKU

17 ago 2021

L’Ajuntament agraeix a tots els veïns i veïnes que han fet donatius i anima a la població a seguir fent les seves aportacions.

Al llarg de les darreres setmanes s’han anat recaptant a Begur nous donatius solidaris destinats a la Fundació PKU, una entitat sense ànim de lucre que ajuda als afectats de la malaltia PKU i altres trastorns metabòlics, una alteració congènita del metabolisme de les proteïnes. I és que aquesta causa toca de ben a prop al nostre municipi a través de l’Izan Garcia Estudillo, un jove begurenc afectat per aquest trastorn.

A més, també està tenint una important repercussió mediàtica, com ho demostra el reportatge que Televisió de Catalunya ha emès recentment per a donar a conèixer aquesta malaltia i el cas concret de l’Izan, que pateix una patologia que no li permet sintetitzar l’amoni i que li ha provocat seqüeles neurològiques. El reportatge el podeu visionar a través del següent enllaç.

En aquests moments l’Hospital Sant Joan de Déu, juntament amb la Universitat Autònoma de Barcelona, està desenvolupant un projecte del biosensor d’amoni, que permetria monitoritzar el nivell de proteïna en sang en temps real i en el domicili, com fan els diabètics per mesurar la insulina i així evitar a temps danys cerebrals irreversibles.

Per això, des de l’Ajuntament es dona suport públicament a aquesta iniciativa i s’anima a tota la població a recaptar fons per a la investigació mèdica d’aquesta malaltia. Totes aquelles persones que vulguin fer el seu donatiu ho poden fer per via telemàtica a través del següent enllaç. Per a més informació, també poden consultar el web www.fundacionpkuotm.org, enviar un correu electrònic a l’adreça info@fundacionpkuotm.org, o trucar al telèfon 932 287 810.

Representants de la Fundació PKU també han distribuït entre diferents establiments de Begur guardioles per a recollir donatius dels veïns i veïnes. I finalment, també cal destacar que el passat 7 d’agost, durant la 42a edició de la Cantada d’Havaneres de Begur celebrada a la plaça Esteva i Cruañas, es van recaptar un total de 243,63€ gràcies als donatius voluntaris i solidaris que van fer els assistents durant l’esdeveniment.


Categories: Serveis Socials