Begur recupera la benedicció de Rams a l’ermita de Sant Ramon

12 abr 2019

La tradició de la benedicció de les palmes de Diumenge de Rams a Begur es tornarà a fer novament a l’ermita de Sant Ramon. L’acte religiós, que tindrà lloc aquest diumenge a les 11 del matí, ja s’havia de fer l’any passat, amb l’arribada del nou rector del municipi, mossèn Josep Taberner, però no va poder ser per la pluja, obligant ha fer-ho a les escalinates de l’església parroquial de Sant Pere. Seguidament, es farà la missa solemne a l’església.

La tradició de fer la benedicció a l’ermita i no pas davant l’església es va deixar de fer durant la presència del seu antecessor, Joan Pujol, que ara es troba destinat a Sant Feliu de Guíxols. Amb la benedicció, l’ermita tornarà a obrir dos cops a l’any, quan darrerament només ho feia per la diada del patró. En cas de pluja, la benedicció es farà també a l’església parroquial.

Diumenge de Rams és una festivitat litúrgica que inicia el cicle de festes de Setmana Santa. Amb ella els membres de la comunitat cristiana commemoren l’entrada de Jesucrist a Jerusalem amb un acte principal que consisteix en la benedicció dels rams, d’olivera o de llorer, les palmes i els palmons. A les comarques gironines, per aquesta diada, hi ha la tradició de què el padrí i la padrina regalin un tortell al seu fillol o fillola.