Begur reforça la recerca i reparació de fuites a la xarxa d’aigua amb dues incorporacions

02 abr 2024

Contador d'aigua al 0

El municipi aprova modificació del contracte per millorar el rendiment hidràulic.

El Ple d’aquest mes de març de Begur ha donat llum verda a una iniciativa destinada a reforçar el rendiment hidràulic de la seva xarxa d’aigua potable. Mitjançant la modificació del contracte de gestió indirecta dels serveis municipals d’aigua i de clavegueram, la localitat incorpora dues noves figures a la plantilla per a la recerca i reparació de fuites. Aquesta decisió, acordada a la Comissió Municipal de la Sequera del passat 5 de desembre, i ratificada pel ple, representa un pas ferm cap a la millora de la gestió de l’aigua al municipi.

Pel que fa a les dues noves incorporacions, la primera es dedicarà a detectar fuites mitjançant la sectorització i revisions amb geòfon, fent campanyes nocturnes i diürnes per monitorar els consums i rendiments diaris. El segon perfil es concentrarà exclusivament en la reparació de les fuites detectades.

Per a afrontar les dues incorporacions, Aigües de Catalunya, empresa gestora dels serveis municipals d’aigua de Begur, ha incrementat el cost del contracte en 60.593 euros, distribuïts en tres trimestres (d’abril a desembre del 2024). Aquest augment representa més de 20.000 euros addicionals trimestrals, una inversió que es preveu que redundi en beneficis palpables pel que fa al rendiment i l’eficiència del sistema d’aigua potable de Begur.

Respecte de la mesura, l’alcaldessa de Begur, Maite Selva, destaca que “l’Ajuntament està fent tot el possible per millorar la gestió de l’aigua davant l’episodi de sequera. Amb aquestes noves incorporacions, estem reforçant la nostra capacitat de resposta davant de les fuites. És una passa fonamental per garantir un subministrament d’aigua eficient i de qualitat per a tots els nostres ciutadans”. Durant el ple d’aquest mes també s’ha aprovat l’Ordenança Municipal de la sequera, per tal de regular els consums i les possibles sancions per un ús indegut de l’aigua. 


Categories: Medi Ambient