Begur renegocia els projectes urbanístics mentre impulsa amb la Generalitat el pla de reordenament de la Costa Brava

02 feb 2019

L’Ajuntament de Begur està renegociant tots els projectes urbanístics arran de la moratòria urbanística i l’aprofita per impulsar amb la Generalitat el pla director urbanístic (PDU) de reordenament de tota la Costa Brava. Aquesta és la conclusió de les manifestacions que ha fet aquest migdia l’alcalde, Joan Loureiro, al públic que omplia el cinema del Casino Cultural per clarificar la situació urbanística del municipi. “És un problema de territori, no només de Begur”, ha afirmat Loureiro, que ja ha avançat accions de futur, com és la revisió, durant el proper mandat, del pla d’ordenació urbanística municipal (POUM). L’acte públic, que ha durat dues hores i mitja, també ha comptat amb la subdirectora general d’Estratègies Territorials i Coneixement del departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Maria Rosa Vilella, i els dos assessors urbanístics de l’Ajuntament,  Juanjo Murgui i Josep Llauradó.

L’alcalde, com ha deixat clar amb el díptic municipal sobre la situació urbanística del municipi i s’ha repartit durant la reunió informativa, la renegociació amb els agents promotors dels projectes tenen per finalitat intentar aturar la destrucció irreparable del paisatge, acordar una reordenació per reduir l’impacte mediambiental, negociar una reducció de la superfície construïda i aconseguir millores sobre l’entorn i la integració dels edificis. En aquesta línia, Loureiro va avançar que per al proper mandat s’iniciarà la revisió del POUM, que és del 2003, a més de protegir els sectors urbanitzables i, com no, insistir amb la Generalitat el pla director que reguli el desenvolupament del futur de la Costa Brava.

El pla  director, en el qual la Generalitat hi està treballant amb la implicació dels 22 municipis costabravencs, es fa amb el suport de la moratòria urbanística aprovada recentment per Urbanisme, la qual cosa permet durant un any treballar el pla. “La moratòria s’ha fet per treballar i evitar un allau de peticions”, ha recordat Vilella, que confia poder tenir un avanç “en les properes setmanes”. La representant de la Generalitat ha deixat clar que el PDU establirà uns criteris que afectaran tots els sectors de creixement. “Volem donar a la Costa Brava una coherència de conjunt”, ha sentenciat Vilella.

Díptic infogràfic

De cares a la reunió informativa, el govern begurenc ha editat un díptic, sota el lema “Begur es teu poble!”, per aclarir, amb una sèrie de preguntes la situació urbanística causada amb la moratòria  de la Generalitat. A part de les preguntes, es dóna compta de l’afectació de la moratòria a Begur, que afecta  set projectes, a més d’aclarir el procés històric i situació urbanística actual en els tres més mediàtics: Urbanització de Cala d’Aiguafreda, Pedrera de S’Antiga i Jardins de Sa Riera (que es troba fora de la moratòria actual). A més, es recorda que “des del principi, aquest equip de govern hem impulsat accions perquè la Generalitat es posicionés i prengués aquestes mesures”, “volem garantir el paisatge de Begur i de la Costa Brava” i “Els begurencs decidirem el què volem per al nostre poble”. La reunió ha acabat amb preguntes per part del públic.Més informació: