Begur rep amb emoció l’equip ciclista del Tour de Maggie’s

12 mai 2022

Els ciclistes faran estada al municipi fins divendres 13 de maig al matí, quan reprendran el recorregut des de Begur fins a Barcelona; on finalitzaran aquest tour solidari.

Aquest dijous 12 de maig a la tarda el municipi de Begur ha rebut els ciclistes que des del 30 d’abril, sota el nom de Tour de Maggie’s, fan un recorregut ciclista i solidari que traspassa fronteres i que està impulsat per l’organització britànica Maggie’s -en col·laboració amb la Fundació Kālida– amb l’objectiu de visibilitzar el càncer i recaptar fons per acompanyar les persones i les famílies que el pateixen.

Aquest recorregut ciclista cobrirà una distància de gairebé 2.000 quilòmetres i connectarà per primer cop el centre Maggie’s Yorkshire (Leeds, Anglaterra) -des d’on va partir el tour- amb el centre Kālida Sant Pau a Barcelona, que pertany a la xarxa internacional de centres Maggie’s. En total hi participen 12 ciclistes i tots els diners recaptats es destinaran a finançar el servei de suport psicosocial integral per a persones que conviuen amb el càncer, que inclou acompanyament a pacients, així com cuidadors i familiars.

Les dues últimes etapes d’aquest tour transcorren en territori català i l’Ajuntament de Begur s’ha volgut implicar directament en aquesta iniciativa solidària d’abast internacional acollint aquest dijous 12 de maig el final d’aquesta primera etapa -iniciada prop de Narbona- i la sortida -demà divendres 13 de maig- del segon i darrer tram.

La rebuda de l’equip ciclista del Tour de Maggie’s s’ha dut a terme a l’Hotel Convent de Begur, on pernoctaran aquesta nit per a iniciar demà al matí el darrer tram de recorregut. A la trobada hi ha pres part el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Begur, Jordi Carreras; el regidor de Seguretat Ciutadana, Pere Feliu; i el president de Kālida, Germán Castejón.

Jordi Carreras posa en valor la iniciativa i explica que “és un honor que aquesta iniciativa solidaria faci estada al nostre poble i poder contribuir des de la nostra vila a visibilitzar el projecte. Té un mèrit increïble el que estan fent tots aquests ciclistes i no podem més que felicitar-los i encoratjar-los a seguir pedalejant”.

Pere Feliu, que també ha pres part d’un tram del recorregut des de Perpinyà fins a Begur, destaca que “des de Begur seguirem donant suport a iniciatives solidaries com aquesta que són claus per posar en valor la tasca ingent que es duu a terme des d’institucions com Kālida i Maggie’s”.

Germán Castejón ha animat a seguir l’exemple i inspiració del Tour de Maggie’s creant localment iniciatives de ciclisme solidari a favor de les persones amb càncer ateses a Kālida.

Finalment, des de l’organització s’anima a tots els begurencs i begurenques a acompanyar demà divendres el grup fins a la sortida del poble amb les seves bicicletes. El punt de trobada serà la plaça Forgas a les 10 h, i la comitiva es dirigirà fins a Palafrugell.

Per a més informació sobre la Fundació Kālida i com col·laborar podeu consultar aquest enllaç.


Categories: Esports