Begur ressona al ritme de la SolRetronada amb un gran espectacle sonor i un èxit de participació

14 mai 2022

L’Ajuntament felicita a SolRe Percussió per la iniciativa i agraeix a tots els grups participants la seva implicació en l’esdeveniment, en especial el grup local de batucada Els Bakanards.

Una trentena de grups de percussió vinguts d’arreu de Catalunya -amb Els Bakanards al capdavant com a amfitrions- han exhibit al llarg d’avui dissabte 14 de maig a Begur tota la seva energia, dinamisme i talent en el marc de la cinquena edició de la SolRetronada.

Un esdeveniment impulsat per SolRe Percussió i l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament que aquest 2022 s’ha celebrat al nostre municipi per primer cop. I ho ha fet amb un èxit organitzatiu i de convocatòria i amb un espectacle que ha omplert de música, color i cultura els carrers de la vila i que ha fet les delícies de tots els assistents.

Aquest vespre, al Parc de l’Arbreda, s’ha celebrat la cloenda de la trobada. I a la cita hi ha assistit l’alcaldessa de Begur, Maite Selva; i la regidora de Cultura, Gemma Coll. Maite Selva felicita a l’organització pel balanç tan positiu de l’esdeveniment i explica que “volem que Begur es consolidi a través d’iniciatives com aquesta, que arriben a tot Catalunya, com un municipi capaç d’acollir amb èxit projectes culturals de primer nivell que també impliquen activament a les nostres entitats i a tots els nostres veïns i veïnes”.

Gemma Coll posa en valor l’èxit assolit durant la trobada i la tasca duta a terme pels Bakanards i assegura que “ben aviat veurà la llum el nou projecte cultural per a Begur i Esclanyà que impulsem des de l’Ajuntament. I no hi ha millor forma de fer-ho que demostrant com hem fet avui que a casa nostra la cultura és prioritària i que ha de tenir un paper clau a l’hora de dinamitzar i promocionar la nostra vila. Moltes gràcies per l’espectacle que ens heu ofert al llarg d’avui!”.

La SolRetronada 2022 ha començat i ha finalitzat al Parc de l’Arbreda. En aquest espai s’hi han instal·lat jocs i activitats dirigides a tots els grups d’edat, i des d’aquí ha arrencat una espectacular cercavila que ha recorregut els carrers del centre del poble amb la participació activa d’una trentena de grups de percussió. I finalment, l’esdeveniment a clos amb un sopar de germanor i un concert.

Una SolRetronada solidària

L’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Begur i SolRe Percussió, a més, també han plantejat la SolRetronada des d’una visió solidària. I és que enguany l’esdeveniment ha girat novament entorn del Projecte Lupresti per la Fundación Vicente Ferrer. Aquest projecte té com a objectiu ajudar als joves discapacitats de l’Índia per mitjà de la percussió. És per això que cada estiu un equip de professionals es desplacem a les instal·lacions que la FVF té a Anantapur, per treballar directament amb aquests infants.

També es recapten fons per finançar la construcció d’habitatges per a les famílies menys afavorides de la zona, per tal d’aportar-los un espai digne on viure, ja que moltes famílies viuen actualment al carrer.

 


Categories: Cultura