Begur s’adhereix al projecte de Viles Florides

31 mar 2023

Amb aquesta iniciativa l’Ajuntament aposta per a consolidar el municipi com a destinació referent en sostenibilitat, qualitat de vida i promoció dels actius naturals i patrimonials.

Aquest mes de març Begur s’ha adherit al projecte Viles Florides promogut per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) i que distingeix els municipis que treballen per la transformació dels seus espais públics a través de l’enjardinament i la millora dels espais verds.

Begur és el quart municipi del Baix Empordà en sumar-se a aquest moviment, que ja compta a Catalunya i Andorra amb 160 poblacions adherides. Es tracta, doncs, d’un nou pas que dona l’Ajuntament per tal de seguir preservant, dignificant i promocionant els actius patrimonials i els recursos naturals del municipi.

Eugeni Pibernat, regidor de Turisme, destaca que “sumar-nos a aquest projecte ens permetrà seguir apostant per una tasca que ja hem vingut desplegant des de fa temps: millorar i embellir els nostres espais d’esbarjo, parcs i jardins. Al cap i a la fi, es tracta de potenciar i preservar aquests espais que, no només embelleixen la vila, sinó que també reforcen el benestar i la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes i visitants”.

En aquest sentit, cal destacar que al llarg dels darrers anys l’Ajuntament de Begur ha obtingut i/o s’ha adherit a diferents segells i projectes d’àmbit nacional que consoliden la posició del municipi com a destinació referent en sostenibilitat, qualitat de vida i promoció dels actius naturals i patrimonials locals. És el cas, per exemple, dels segells de “Vila marinera”, “Q de Qualitat” i al de municipi Cittaslow.

Què és el moviment Viles Florides?

El moviment Viles Florides, promogut per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), celebra enguany els seus 12 anys de vida seguint amb la mateixa filosofia i objectius: reconèixer la riquesa natural i paisatgística del país mitjançant el reconeixement públic de tots aquells projectes d’enjardinament, ornamentació floral i cultura del verd urbà que, tant en l’àmbit públic com privat, esdevinguin un exemple a seguir. El projecte posa en valor la protecció dels espais verds, la millora de la qualitat de vida, la conscienciació social vers polítiques sostenibles o el desenvolupament d’economies locals a través de l’atractiu del parcs i jardins.

Viles Florides és un moviment obert a tothom i poden participar-hi els municipis així com qualsevol col·lectiu, empresa o particular amb sensibilitat vers la natura i la cura dels espais verds. El principal reconeixement del moviment és en l’àmbit de l’administració pública local i les Viles Florides són aquells pobles i ciutats que destaquen per l’actuació real, conscient i de llarga durada en matèria d’enjardinament i millora de la qualitat de vida dels seus habitants.

De forma anual Viles Florides entrega les Flors d’Honor, el distintiu que certifica els municipis participants com a viles florides. La Flor d’Honor –n’hi ha d’una a cinc– s’entreguen segons el criteri d’un jurat especialitzat de la CHOC. A banda de les viles florides, el projecte pretén la participació i la implicació ciutadana fomentant la participació de tot aquell particular, empresa o institució que promoguin la sensibilitat ambiental i paisatgística i que treballin per a la conservació i difusió del patrimoni vegetal des del seu àmbit.


Categories: Turisme