Begur se suma a la commemoració del Dia Internacional contra la LGTBIfòbia

17 mai 2023

L’Ajuntament dona suport a aquesta jornada per garantir el dret a la igualtat i la no-discriminació per motius d’orientació sexual i identitat o expressió de gènere, i promoure que es pugui viure la diversitat afectiva i sexual en plena llibertat.

L’Ajuntament de Begur commemora aquest 17 de maig el Dia Internacional Contra la LGTBIfòbia amb l’objectiu de reflexionar, denunciar públicament i sensibilitzar el conjunt de la població vers les agressions físiques, intel·lectuals i morals que pateixen les persones per raons d’identitat de gènere i per les seves orientacions sexuals i afectives.

L’objectiu d’aquesta jornada és sensibilitzar la societat contra la discriminació del col·lectiu LGTBI a través de la informació, reflexió, reivindicació i denúncia contra les agressions físiques, psicològiques, intel·lectuals i morals de les persones per raó d’orientació sexual, identitat o expressió de gènere.

El 17 de maig de 1990 l’Assemblea General de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) va eliminar l’homosexualitat femenina i masculina de la llista de malalties mentals. En commemoració d’aquesta efemèride, cada any, el dia 17 de maig se celebra el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia: l’homofòbia, que d’acord amb Nacions Unides inclou la lesbofòbia, i la bifòbia -, la transfòbia i la interfòbia.


Categories: Ajuntament