Begur se suma al Dia mundial de la presa de consciència de l’abús i el maltractament envers les persones grans

15 jun 2021

Aquest dimarts 15 de juny, a les 12 h, es llegirà un manifest davant l’Ajuntament de Begur.

L’Ajuntament de Begur se suma aquest 15 de juny a la commemoració del Dia mundial de la presa de consciència de l’abús i el maltractament envers les persones grans amb l’objectiu de denunciar aquesta situació tan silenciada.

Per tot plegat s’adhereix i comparteix amb els veïns i veïnes el manifest institucional publicat pel Consell Comarcal del Baix Empordà; i que es llegirà aquest dimarts 15 de juny, a les 12 h, davant del consistori.

L’abús i el maltractament envers les persones grans

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) estima que 1 de cada 10 persones grans pateix maltractament, i aquesta xifra està subestimada perquè tan sols es notifica 1 de cada 24 casos.

El silenci de les víctimes pot estar motivat per diferents causes: per sentiments contradictoris quan el maltractament es produeix en un entorn de confiança, per por a represàlies, per aïllament social, per falta de consciència o per causa d’un deteriorament cognitiu. Malauradament, aquests fets tenen lloc amb molta freqüència i es presenten en diferents formes: maltractament econòmic, maltractament físic, maltractament psicològic o emocional, maltractament sexual, negligència, abandó i altres vulneracions de drets.

A Catalunya, segons un estudi elaborat pel Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya de l’any 2015, de les 10.500 persones grans estimades que han rebut maltractament, un 90,2 % de les víctimes no ho ha denunciat i són els abusos físics i patrimonials i econòmics els més assenyalats.

 


Categories: Serveis Socials