Begur se suma al Dia Mundial de la Terra amb un programa d’activitats als horts comunitaris d’Es Sot

03 mar 2020

Tos els veïns i veïnes interessats en sumar-se a la diada, que és oberta a tota la població, cal que truquin prèviament al telèfon 872 214 977 o que enviïn un correu electrònic a l’adreça pap@begur.cat indicant el nombre d’assistents.

El proper 26 d’abril es commemorarà el Dia de la Terra, una jornada d’abast mundial que té com a objectiu informar, educar i sensibilitzar la població sobre les problemàtiques ambientals com ara la contaminació de l’aire i el sòl, la destrucció dels ecosistemes o l’esgotament dels recursos no renovables.

I enguany l’Ajuntament de Begur aposta per sumar-se a la jornada amb la celebració d’un complet programa d’activitats als nous horts comunitaris i ecològics d’Es Sot, que es van posar en marxa l’agost de 2019 i que actualment presenten una ocupació del 100%. Pere Feliu, regidor de Medi Ambient, convida els veïns i veïnes a sumar-se a la celebració i explica que “enguany apostem per donar a la celebració del Dia de la Terra un nou enfocament, vinculant-lo als horts comunitaris i obrint-lo a tota la població”. En aquesta línia, Pere Feliu afegeix que “celebrar aquesta diada als horts comunitaris ens permetrà no només potenciar i promocionar la tasca ecològica que es duu a terme a l’espai, sinó donar a conèixer i implicar els veïns i veïnes i els infants dels nostres centres educatius en aquest projecte”.

Gaudeix als horts d’una jornada en favor del medi ambient!

Diumenge 26 d’abril el consistori, amb la col·laboració de les escoles Olivar Vell d’Esclanyà i Doctor Arruga de Begur i de la Llar d’Infants Ses Falugues, organitzarà als horts comunitaris i ecològics d’Es Sot (carretera de la circumval·lació per sota de l’aparcament d’en Sot d’en Ferrer) diferents activitats gratuïtes amb la participació directa dels alumnes i les famílies de tots tres centres educatius.

Així, aquell dia es presentaran públicament els treballs fets pels infants a les aules (els alumnes més petits treballen el tema de les plantes medicinals i aromàtiques a l’hort, mentre que els més gran se centren en la fauna útil favorable per aconseguir una major biodiversitat als horts); se celebrarà una gimcana per a construir un hotel d’insectes; es plantaran plantes aromàtiques i medicinals; i es durà a terme un esmorzar popular saludable i de proximitat.

La jornada és oberta a tota la població i per a participar-hi cal inscriure’s prèviament abans del 17 d’abril trucant al telèfon 872 214 977 o enviant un correu electrònic a l’adreça pap@begur.cat, indicant el nombre d’assistents.


Categories: Medi Ambient