Begur se suma al manifest unitari del municipalisme català davant la crisi del coronavirus

27 mar 2020

El text vol transmetre un missatge d’unitat i reivindicació del món local davant de la pandèmia global, demanar un confinament efectiu, alhora que posa l’accent en les eines, recursos i decisions necessàries per salvar la salut de les persones, especialment les més vulnerables, les empreses i els pobles i ciutats de Catalunya. Llegeix el manifest.

La Junta de Govern Local (JGL) ha aprovat l’adhesió de l’Ajuntament de Begur al manifest unitari elaborat per l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM), la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l’Associació de Micropobles de Catalunya, que exposa la posició i les demandes del món local català davant l’actual moment de dificultat per la crisi sanitària del coronavirus.

El text, a banda de reclamar infraestructures sanitàries i ajuts als treballadors i famílies més necessitades, demana un confinament més estricte per tal que tothom es quedi a casa amb l’excepció només d’aquelles persones que treballen en serveis establerts com a essencials, tot amb l’objectiu i prioritat de tallar de manera efectiva la cadena de transmissió.

Al mateix temps, aquest manifest unitari posa èmfasi en la necessitat de facilitar les condicions als ens locals per a què puguin fer front a aquest moment d’emergència i treballar per superar la situació des de la proximitat i el coneixement local. D’aquesta manera, entre d’altres mesures, es demana que els ajuntaments puguin disposar del superàvit generat el 2019 per al que necessitin, que es flexibilitzi la regla de la despesa, que s’elimini la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL) que limita l’autonomia local i que es garanteixin aportacions de les administracions supramunicipals i europees cap al món local per donar resposta a les necessitats actuals i futures.


Categories: Ajuntament