Begur se suma al programa “Dona’t temps” que ofereix serveis de canguratge a les escoles durant les hores no lectives

05 set 2023

El servei està impulsat pel Consell Comarcal del Baix Empordà amb l’objectiu d’afavorir la corresponsabilitat envers la conciliació familiar.

L’Ajuntament de Begur s’ha adherit aquest curs 2023-2024 al programa comarcal “Dona’t temps” impulsat pel Consell Comarcal del Baix Empordà, que ofereix un servei de canguratge infantil a les escoles durant les hores no lectives per a infants d’entre 3 i 12 anys.

El programa “Dona’t temps” compta amb el suport del programa “Temps x cures”, Corresponsables, les àrees d’Igualtat i Educació de l’Ajuntament de Begur, el Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya i el Ministeri d’Igualtat; i té com a objectiu donar temps lliure a les famílies, especialment a les persones que s’encarreguen de la cura de la mainada, per tal de poder fer gestions, esport, formar-se, tenir un espai de lleure o anar al metge.

Es tracta d’un servei gratuït, públic i universal per a les famílies que tenen infants d’entre 3 i 12 anys que resideixin a un dels 32 municipis del Baix Empordà que conformen aquesta xarxa, entre els quals es troba el municipi de Begur.

En el cas de Begur i Esclanyà aquest servei es durà a terme els dimarts, dijous i divendres de 16.30 a 18.30 h al parc de l’Arbreda, seguit per professionals del lleure encarregats d’oferir als infants un espai de joc basat en el respecte i la igualtat.

Per a poder accedir a aquest servei només cal registrar-se al web donattemps.cat i seleccionar un dels 12 equipaments de qualsevol dels municipis on convingui fer el canguratge. Per a més informació podeu consultar el díptic informatiu.

Finalment, cal apuntar que l’Hospital de Palamós ja compta amb aquest servei pels casos de familiars que vagin a l’hospital i no puguin tenir cura dels infants per raons de salut. En aquest cas, el servei és de dilluns a divendres de 09.30 a 13.30 h, i pot accedir-hi qualsevol família usuària de l’hospital.


Categories: Ensenyament