Begur Secret: una aplicació per donar a conèixer el comerç local

22 mar 2024

S’estrena la versió inicial d’una nova aplicació que té per objectiu enfortir el comerç begurenc donant-li visibilitat. L’aplicació està pensada tant per les persones visitants com pels begurencs i begurenques. 

Des d’avui, el comerç begurenc compta amb un nou canal de comunicació. Es tracta de l’aplicació Begur Secret, que ha desenvolupat l’Àrea de Promoció Econòmica per visibilitzar el comerç local i els seus productes i serveis a través de la geolocalització. A més, l’aplicació també ofereix informació sobre els llocs més destacats del poble i les activitats que poden fer-s’hi. S’ha desenvolupat a través dels Fons Next Generation que ha rebut el consistori per impulsar l’activitat econòmica local i està plantejada tant per les persones visitants com pels begurencs i les begurenques. 

L’’app’, que ja està disponible en els principals ‘app store’, s’estrena amb versió beta, amb previsió d’incorporar canvis a mesura que els usuaris i usuàries hi interactuïn i es detectin noves necessitats i interessos. També està oberta als comerciants, que podran nodrir-la de la informació que desitgin poc a poc, amb la intenció que es converteixi en una guia completa del comerç de la vila. L’aplicació combina informació geolocalitzada, fotografies i contingut interactiu; a través d’un mapa i un llistat de comerços, els usuaris i usuàries podran conèixer els productes i serveis que s’ofereixen.

Tal com explica el regidor de Promoció Econòmica i Turisme, Andreu Peñalver, “Begur Secret representa un pas endavant per a impulsar a la vegada el turisme i el comerç local. Amb l’aplicació, volem oferir una nova forma de conèixer tot el que Begur té per oferir, especialment pel que fa al sector comercial i de serveis”. 

Una de les característiques més innovadores de Begur Secret és la integració de tècniques de gamificació: els usuaris podran guanyar punts completant missions i visitant llocs que proposi l’aplicació. Un cop completes, podran guanyar petits premis a l’Oficina de Turisme Local. Això no només incentivarà l’exploració activa de la vila, sinó que també promourà la participació en les activitats locals i el consum en els negocis de Begur.

Amb l’objectiu de continuar millorant l’experiència de l’usuari, l’Àrea de Promoció Econòmica i Turisme recollirà ‘feedback’ durant aquesta Setmana Santa per a les futures actualitzacions de l’’app’, amb la previsió que la versió definitiva estigui disponible a l’estiu. 


Categories: Comerç