Begur segueix millorant els accessos a les cales i platges del municipi

17 jul 2021

L’Ajuntament habilitarà pròximament una tanca de fusta a la zona que porta de Sa Tuna a s’Eixugador per a reforçar la seguretat de totes aquelles persones que accedeixin a la cala.

Un cop finalitzades les obres d’arranjament que l’Ajuntament de Begur ha dut a terme al llarg de les darreres setmanes a la cala de s’Eixugador, al sector de Sa Tuna, amb l’objectiu de resoldre la inestabilitat que presentaven els talussos d’aquesta zona; pròximament el consistori té previst actuar de nou en aquesta àrea per habilitar una tanca de fusta que permeti reforçar la seguretat de les persones usuàries i visitants que es vulguin desplaçar fins aquest emplaçament.

Els treballs, amb una inversió de 5.766€, és previst que s’iniciïn en breu i consistiran en la disposició d’una estructura de fusta de 56 metres lineals, per 1,10 metres d’alçada, en el tram que porta des de Sa Tuna fins a la cala de s’Eixugador.

Eugeni Pibernat, regidor de Platges, explica que “s’Eixugador és una cala molt buscada per la seva orientació, tranquil·litat i bellesa i any rere any augmenta el nombre de persones que volen visitar-la o fer-ne ús. Per tant, amb actuacions com aquesta volem garantir que la seva estada i la seva experiència a la zona sigui el més còmode i segura possible”.

Eugeni Pibernat, a més, afegeix que “aquests treballs s’emmarquen en la voluntat de l’Ajuntament de potenciar l’atractiu de les cales i platges selvàtiques del municipi, que si bé no disposen de serveis ofereixen a tots els visitants una bellesa natural única”.

Cala s’Eixugador

La cala de s’Eixugador és un indret amb l’orografia molt accidentada, amb uns penya-segats de molta alçada i pendents molt elevats, amb diversos tipus de litologies i diferents graus d’alteració que presenten problemes d’estabilitat de diferents magnituds, amb constants despreniments de materials inestables amb una freqüència elevada, amb acumulació de materials a la part baixa del mateix talús i a la mateixa platja.

És per tot plegat que el consistori ha decidit actuar a la zona i executar diferents tasques d’arranjament que reforcin i garanteixin l’estabilitat d’aquest espai; coincidint especialment amb l’inici de la nova temporada d’estiu, època durant la qual aquesta cala experimenta més flux de visitants.

 


Categories: Platges