Begur segueix treballant per reduir els residus i eliminar els envasos d’un sol ús

03 nov 2023

El consistori impulsa una sèrie d’accions per cuidar l’entorn natural en el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus.

En la seva aposta per la preservació del medi ambient i l’impuls d’accions de sensibilització i pedagogia sobre la prevenció de residus, l’Ajuntament de Begur se suma un any més a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que tindrà lloc del 18 al 26 de novembre. 

Aquestes jornades se celebren alhora en tota Europa per conscienciar la comunitat sobre la importància de reduir els residus i fer front als problemes mediambientals. Aquest any, se centra en la problemàtica dels envasos sota l’eslògan ‘No temboliquis!’. 

D’aquesta manera, l’edició d’enguany de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus entronca amb la campanya ‘Menys plàstic, més vida’, que està en marxa a Begur des del juliol passat, per reduir el plàstic d’un sol ús i altres envasos. L’impulsen les àrees de Medi Ambient i Promoció Econòmica i està dirigida als establiments locals d’alimentació, al mercat i a la ciutadania en general. 

En aquest marc, el consistori està entregant ampolles reutilitzables al Pavelló i al Camp de futbol per reduir els envasos plàstics d’un sol ús. També es faran xerrades de sensibilització els dies 21 de novembre i 24 de novembre a les escoles Doctor Arruga i Olivar Vell. Se centraran en la problemàtica dels plàstics i s’obsequiarà l’alumnat i el professorat amb un ‘boc’n’roll’ per eliminar la bossa de plàstic o el paper d’alumini d’un sol ús als esmorzars de l’hora del pati.

A més, es posaran en marxa accions com la recollida de joguines reutilitzables i la campanya de recollida de telèfons mòbils per col·laborar en aquesta iniciativa.

Recollida de joguines reutilitzables

A Begur, una de les propostes consolidades en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus és la recollida de joguines reutilitzables, un esdeveniment de Càritas Diocesana de Girona amb la col·laboració de l’Ajuntament que cada any registra participacions rècord. Té per objectiu impedir que els nens i les nenes en situació de pobresa o amb risc dexclusió social es quedin sense joguines durant les festes de Nadal.

En aquest sentit, del 20 de novembre al 15 de desembre, totes les persones interessades a col·laborar en aquesta iniciativa solidària podran aportar joguines i jocs no bèl·lics (jocs de taula, contes, peluixos, trencaclosques, jocs desmuntables, pilotes, nines…) que estiguin en bon estat. Abans del període nadalenc seran repartits entre les famílies que ho necessitin.

Per participar en la campanya, cal portar les donacions a qualsevol dels sis punts de recollida habilitats: lAjuntament de Begur, lEspai Mas den Pinc, lEscola Doctor Arruga, el Local Polivalent dEsclanyà, lOficina de Turisme i la Llar dInfants Ses Falugues.

‘Recicla el teu mòbil i salva vides’

Daltra banda, enguany també tindrà lloc la campanya ‘Recicla el teu mòbil i salva vides’, impulsada per la Fundació Mona amb la col·laboració del consistori. Té com a objectiu recollir els telèfons mòbils en desús pel reciclatge dels seus components. I és que cada mòbil reciclat a través daquesta iniciativa ajuda al medi ambient, evita guerres i conflictes vinculats al coltan, i fa costat a un projecte a favor del benestar i la protecció dels primats.

La campanya, que tindrà lloc del 20 de novembre al 12 de gener, consisteix a lliurar els telèfons mòbils en desús en algun dels set punts de recollida habilitats al municipi: lAjuntament de Begur, lEspai Mas den Pinc, lEscola Doctor Arruga de Begur, la Llar dInfants Ses Falugues, el Local Polivalent dEsclanyà, lOficina de Turisme de Begur i lOficina dUrbanisme.

En aquest enllaç pots conèixer altres activitats en el marc de la Setmana Europea de Prevenció de Residus arreu del territori.


Categories: Medi Ambient