Begur s’implica en la sostenibilitat turística a les comarques de Girona

28 set 2023

Jornada Cambra de Comerç Projecte Biosphere

L’Ajuntament col·labora en l’impuls del nou segell de qualitat “Compromís per a la Sostenibilitat Turística Comarques de Girona Biosphere” adreçat a les empreses i entitats turístiques del territori. 

Aquest passat dimecres 27 de setembre -en el marc de la commemoració del Dia Internacional del Turisme- es va dur a terme la presentació pública de “Compromís per a la Sostenibilitat Turística Comarques de Girona Biosphere”, un nou segell de qualitat impulsat per la Cambra de Comerç de Palamós i el Grup Costa Brava Centre, amb la col·laboració de la Diputació de Girona, que té com a objectiu reconèixer i certificar les empreses i entitats del sector turístic que aposten per una gestió responsable i respectuosa a les comarques gironines. 

A l’acte hi va ser present en representació de l’Ajuntament de Begur -que col·labora en l’impuls d’aquesta iniciativa- el regidor de Promoció Econòmica i Turisme, Andreu Peñalver, i la tècnica de Turisme, Elena Ponsatí.  El regidor de Turisme va explicar: “Begur i el seu teixit turístic són un referent a la Costa Brava i al conjunt de Catalunya en matèria de turisme de qualitat, segur i sostenible. Creiem que és molt positiu, doncs, poder aportar la nostra experiència en aquest projecte conscients de la importància de sumar esforços per a garantir al conjunt de les comarques gironines un model turístic transformador i ecològic”.

El projecte “Compromís per a la Sostenibilitat Turística Comarques de Girona Biosphere” és una formació pionera en matèria de gestió sostenible i vol alinear-se amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, tot afegint valor als productes de les empreses que hi aposten afavorint la diferenciació de marca.

En aquest sentit, aquest nou segell de qualitat que s’ha presentat vetllarà per la qualitat del medi ambient de les empreses turístiques de la demarcació. La gestió d’aquesta certificació, que compta amb el suport de la Diputació de Girona, anirà a càrrec dels equips tècnics de la Cambra de Comerç de Palamós i el Grup Costa Brava Centre; i hi poden prendre part totes aquelles empreses del sector turístic de les comarques gironines. 

“Begur, Smart Destination Mobility”

El suport a l’impuls d’aquest nou segell de qualitat turística se suma a la ferma aposta que fa l’Ajuntament de Begur per a consolidar la seva posició com a destinació turística referent en matèria de sostenibilitat.

Així, cal recordar que el consistori està treballant en aquests moments en el desplegament del pla “Begur, Smart Destination Mobility”, un projecte aprovat en la convocatòria extraordinària 2023 dels Plans de Sostenibilitat Turística en Destinacions per a entitats locals que es financen íntegrament amb els fons de recuperació Next Generation EU.


Categories: Turisme