Begur viatja arreu del món amb la segona trobada de postcrossing

22 oct 2019

Una trentena de visitants de diferents punts del país i de l’estranger van participar aquest cap de setmana d’una original jornada per a descobrir la vila i enviar als seus amics, familiars i coneguts targetes postals amb el municipi com a gran protagonista.

Aquest 2019 Begur va tornar a acollir per segona ocasió consecutiva una trobada de Postcrossing. La jornada va tenir lloc dissabte 19 d’octubre i va permetre a tots els seus participants escriure in situ centenars de postals que havien adquirit prèviament a la vila o aprofitar les targetes postals que s’havien elaborat especialment per a l’ocasió, per a enviar-les posteriorment als destinataris que més creguessin convenients.

Postcrossers d’arreu del món arriben a Begur per a prendre part de la iniciativa

La cita va esdevenir, enguany, un nou èxit internacional. I és que entre la trentena de participants de la jornada de Postcrossing a Begur hi havia viatgers vinguts de països com Finlàndia, Bèlgica, Camerun i Itàlia; a més de persones provinents de diferents punts de la geografia catalana: Lleida, Sant Celoni, Banyoles o Begur.

Totes elles van enviar fins a 488 meeting-cards, les targetes postals de Begur que s’havien dissenyat per a l’edició d’enguany; mentre que també es van enviar desenes de postals adquirides en establiments locals o en municipis de l’entorn.

Carol Ruiz, coorganitzadora de l’acte i veïna de Begur, explica que “un any més s’ha demostrat que Begur és un lloc perfecte per una trobada anual pels postcrossers de tot el món i una cita obligada en els seus viatges, ja que molts d’ells ja tenen una postal enviada des de casa nostra o han llegit sobre les nostres trobades”.

Una matinal sencera per a descobrir Begur des d’un nou punt de vista

L’esdeveniment va començar a primera hora del matí amb l’arribada dels postcrossers; i al llarg de les dues hores següents tots els participants van tenir l’opció de passejar pels carrers de la vila per a comprar postals i segells o, segons conveniència, per a signar les meeting-cards.

Arribats ja al migdia es va dur a terme una fotografia de grup i es va iniciar l’activitat col·lectiva “Gambia Jambakeroo!” (“Gambia verda”), que va consistir en l’enviament d’una quarantena de postals i en la gravació d’un vídeo que va ser publicat al compte d’Instagram @gambia_jambakeroo -plataforma impulsora d’aquesta iniciativa solidària- amb totes les postals per animar a més gent a què participi d’aquest projecte dedicat a promoure la protecció dels recursos naturals del planeta. I finalment, la jornada va cloure amb un dinar a Can Pol.

Eugeni Pibernat, regidor de Promoció Econòmica, valora molt positivament el projecte -que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament- i afirma que “iniciatives com aquesta ens permeten nodrir l’oferta turística de Begur de nous continguts, dinamitzar el comerç local i donar a conèixer arreu del món els atractius patrimonials del nostre municipi”.

Postcrossing és una iniciativa particular del portuguès Paulo Magalhaes nascuda l’any 2005 i que actualment aplega més de 700.000 persones distribuïdes pels cinc continents que ja han enviat més de 47.000.000 de postals. A Catalunya, en particular, hi ha prop de 1.400 postcrossers. Per fer possible el projecte, Magalhaes, juntament amb els seus amics, va crear una pàgina web que permet a persones de tot el món enviar i rebre les postals signades en diferents punts d’arreu del món; entre ells, Begur.


Categories: CulturaExposicions