Begur viu un cap de setmana històric amb una Fira d’Indians pel record

04 set 2023

Milers de veïns i veïnes i visitants s’han donat cita a la vila de l’1 al 3 de setembre per a gaudir d’una nova edició d’aquest esdeveniment que es consolida com un dels grans reclams lúdics, turístics i culturals del país.

Ahir diumenge 3 de setembre Begur va posar el punt final a tres intensos dies de festa al poble en el marc de la XVIII Fira d’Indians. L’esdeveniment ha resultat, una edició més, tot un èxit organitzatiu i de convocatòria amb la participació activa de veïns i veïnes i entitats begurenques i amb l’estada d’un gran nombre de visitants vinguts d’arreu del país desitjosos de conèixer Begur i la seva història i ser participis d’un dels principals actes lúdics, turístics i culturals de Catalunya.

Maite Selva, alcaldessa de Begur, fa un balanç molt positiu de la fira i destaca que “pocs esdeveniments com la Fira d’Indians, malgrat el seu creixement exponencial al llarg dels darrers anys i el seu gran poder de convocatòria, són capaços d’hibridar tan bé i de forma tan natural el caràcter popular i begurenc intrínsec i imprescindible de la festa amb una vocació d’obertura de Begur i de la seva història a visitants vinguts d’arreu. Estem convençuts que aquest és el camí a seguir”.

Andreu Peñalver, regidor de Turisme, agraeix la participació tan activa de la població i del teixit associatiu local en l’esdeveniment i explica que “la Fira d’Indians és la punt de llança d’un model turístic sostenible i de qualitat a Begur que ens permet dignificar i donar a conèixer la nostra història. Hem demostrat, un cop més, el nostre enorme potencial i que som capaços de donar cabuda amb gran èxit a esdeveniments d’enorme ressò i transcendència com aquest que no han deixat de perdre mai el seu caràcter popular”.

Aquest 2023 la Fira d’Indians ha estat dedicada a les famílies indianes. I sobre aquest eix han vertebrat múltiples propostes per a tots els públics que han tingut una rebuda immillorable i que han comptat amb una participació molt destacada. Tot plegat, ha consolidat la fira com una cita imprescindible per a tots els amants de la història i per a totes aquelles persones que volen descobrir i/o aprofundir en l’estret vincle que uneix Begur i Cuba, rodejats de cultura, gastronomia, tradició i un entorn natural i patrimonial encisadors.

Així, de l’1 al 3 de setembre s’han celebrat al centre històric de Begur i al parc de l’Arbreda propostes com visites guiades a la casa indiana i pel patrimoni indià, animació musical, concerts, mostres d’oficis mercat de productes d’ultramar, ball, el nou Centre d’Interpretació dels Indians de Catalunya–Begur, exposicions, conferències, tallers representacions del Grup de Teatre Mutis i el Grup de Teatru Es Quinze, discjòquei, xiringuitos… A més, cal destacar que com a gran novetat aquest 2023 s’han recuperat les barres de menjar i beguda a les terrasses dels bars i restaurants; així com els concerts musicals a la plaça Esteva i Cruañas.