Begur vol que la sardana sigui declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat

24 mar 2022

L’Ajuntament dona suport a la candidatura que ha presentat la Confederació Sardanista de Catalunya a l’UNESCO.

L’Ajuntament de Begur ha acordat donar suport de forma unànime a la candidatura de la sardana a la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO que ha presentat recentment la Confederació Sardanista de Catalunya.

Maite Selva, alcaldessa de Begur, explica que “al nostre poble la sardana està arrelada des de fa molts anys i forma part del ric mosaic cultural de casa nostra. És una peça essencial de la nostra història i la nostra idiosincràsia. Des de les administracions, doncs, cal que preservem i dignifiquem aquest tresor únic que tenim”.

Així, el consistori defensa que la sardana sigui reconeguda com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat perquè encarna els valors de comunitat, de cohesió i d’igualtat, i és un símbol de la identitat catalana. A més, atesa la importància del patrimoni cultural immaterial per al manteniment de la diversitat cultural i de la creativitat humana, així com per al desenvolupament sostenible, es considera procedent des de l’Ajuntament de Begur donar suport a aquesta iniciativa.

 


Categories: Cultura