Campanya 2023 d’esterilització de gats domèstics

17 nov 2022

Per a participar de la campanya les persones interessades han de realitzar una preinscripció  el 22 de novembre, de 16 a 20 h, a l’Espai Mas d’en Pinc.

L’Associació Progat Begur-Esclanyà, amb la col·laboració de la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Begur, impulsa una nova campanya d’esterilització de gats domèstics amb l’objectiu d’evitar la proliferació d’aquests animals i poder controlar les colònies i aconseguir una millora de la qualitat ambiental.

Per incentivar l’esterilització d’aquests animals, el consistori i l’entitat finançaran conjuntament la major part del cost d’aquesta intervenció quirúrgica per tal que tots els propietaris de les mascotes felines empadronats a Begur puguin esterilitzar els seus gats per un preu de 35€.

A més, per a poder beneficiar-se d’aquest preu especial per esterilització el dia de la intervenció s’haurà d’implantar un xip amb un preu reduït de 39,20€ que s’haurà de fer efectiu a la clínica veterinària. El xip permet registrar el gat (Articles 14 i 15 del Decret legislatiu 2/2008, de 15 d’abril, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de Protecció dels animals) i també la seva identificació en cas de pèrdua.

Com puc prendre part de la campanya?

Per a participar de la campanya d’esterilització de gats domèstics les persones interessades han de realitzar una preinscripció el 22 de novembre (de 16 a 20 h) a l’Espai Mas d’en Pinc.

En el moment de realitzar la preinscripció caldrà presentar obligatòriament el DNI, per acreditar que s’està empadronat al municipi, i fer el pagament dels 35€ en efectiu (no targetes de crèdit). A partir d’aquí, cada propietari haurà de contactar amb la clínica veterinària que participa en aquesta campanya per acordar el dia i l’hora de la intervenció.

Ajuda’ns a garantir el benestar de les mascotes felines

L’abandonament de gats i cadells fa que augmenti la feina de control de les colònies d’animals als voluntaris de Progat Begur-Esclanyà. El control de la natalitat, per tant, és bàsic per tal de disminuir l’abandonament i millorar la salut de l’animal.

L’Ajuntament de Begur, a més, recorda a tots els veïns i veïnes que la Llei de “Protecció dels animals” prohibeix l’enverinament i maltractament d’animals, sent considerat una falta greu que pot ser sancionada civilment i penal en cas de descobrir l’infractor.


Categories: Medi Ambient