Canvis al grup de Bloc Municipal de l’equip de govern de Begur

28 nov 2018

El cap de llista de Bloc Municipal, Marià Renart, que forma part de l’equip de govern de Begur, juntament amb ERC i el PSC, va anunciar en el plenari d’ahir a la nit que presentarà els pròxims dies la seva renúncia com a regidor municipal, que es farà efectiva en el ple de desembre. Per la seva banda, la número dos del grup, Encarna García, va exposar en el mateix ple que es desvincularà del grup per quedar-se al govern com a regidora no adscrita amb les mateixes àrees delegades. La marxa de Renart farà que el tercer regidor del grup, Eugeni Pibernat, que manté les àrees de Promoció Econòmica i Turisme, Noves Tecnologies i Comunicació, assumeixi també la primera tinença d’alcaldia. Inicialment, la vacant de Renart serà ocupada per la quarta membre de la llista, Carol Ruiz.

“Marxaré amb l’orgull de deixar la feina feta, complint així gran part del programa electoral de Bloc” va manifestar Renart, que va voler deixar clar que des del primer dia “vaig entrar a treballar i crec que ho he demostrat sobradament”. Tot i això, va assumir “la responsabilitat política d’un problema endèmic i de la natura del petit rierot de Residencial Begur paral·lel al carrer Ramon Llull”. A més, va instar als seus dos companys de grup a continuar la tasca, més quan van ser la segona força municipal al 2015 i van cedir l’alcaldia per fer possible el canvi. “Jo seguiré el meu camí i seguiré sent el mateix”, va afegir Renart, que va concloure: “Només em queda dir a tots, fins molt aviat”.

Cada grup municipal va lloar la feina feta, especialment al carrer. L’alcalde, Joan Loureiro, en nom d’ERC i com a màxim mandatari, va agrair inicialment l’exercici de “generositat” de Renart de permetre-li assolir el màxim càrrec tot el mandat. I també va tenir paraules per la seva dimissió: “És molt difícil el que fa en Renart d’assumir la responsabilitat i plegar; i això, l’honora”. Al final, el seu company de grup, que li va deixar clar que “mai estarà sol”, també va reconèixer aquesta “responsabilitat política”, però va voler lloar-li “aquesta voluntat de servei al ciutadà, les ganes d’ajudar i d’estar sempre al carrer i escoltar”.

En el mateix ple, es va aprovar inicialment, per unanimitat, els projectes de clavegueram i enllumenat públic a la zona oest de Sa Riera. El projecte de clavegueram, que té per objecte dotar d’aquest servei totes les parcel·les de la zona, carrers Platja del Racó, Ses Planasses, Cala del Rei, Sa Punta Negra i Illa Roja, i que ha estat presentat per l’empresa que gestiona el servei municipal, Aigües de Catalunya SA, puja a 1.068.936,5 euros. El projecte d’enllumenat públic, que l’Ajuntament ha decidit executar aprofitant l’obertura de rases del clavegueram, i més quan es troba en un estat deficient, puja a 260.187,7 euros. A més, el plenari també va aprovar, amb l’única abstenció del PSC, una moció a favor de l’absolució dels presos polítics. El ple va acabar, com es porta fent des de fa temps, amb un minut de silenci pels polítics catalans empresonats i a l’exili.


Categories: AjuntamentPolitica