Càritas reforçarà l’educació dels escolars de Begur durant el proper curs

29 ago 2018

L’Ajuntament de Begur ha signat un conveni de col·laboració amb Càritas Diocesana Girona i Càritas Parroquial Begur per gestionar el servei d’intervenció educativa (SIE) a la població de Begur, durant el curs 2018-2019 (12 mesos). La finalitat del servei és oferir suport social i educatiu a infants i joves que presenten dificultats en el seu procés escolar i que viuen en un entorn social i/o familiar desfavorit. Des de l’Ajuntament es recorda que és un recurs complementari a l’escola que treballa amb els infants, els continguts, les actituds i les habilitats necessàries per a facilitar el seu procés d’aprenentatge i de socialització. “Per nosaltres l’educació és una prioritat per poder avançar en la millora de la societat i, per tant, tots els joves han de tenir les mateixes oportunitats”, ha afirmat l’alcalde, Joan Loureiro.

Per aconseguir les seves fites, es recorda que és fonamental el treball en xarxa amb els centres escolars i altres agents que puguin intervenir en el procés educatiu dels menors i també el treball amb les famílies, buscant la màxima implicació. El projecte es fa amb la participació de voluntariat, la qual cosa permet oferir una atenció al màxim de personalitzada possible. El cost total del projecte es de 5.065,94 euros, que assumeixen, a parts iguals, l’Ajuntament i Càritas, és a dir, 2.532,97 euros cadascuna.

D’altra banda, l’Ajuntament de Begur ha renovat el conveni de col·laboració amb Càritas Diocesana de Girona i Càritas Parroquial de Palafrugell per al manteniment del Centre de distribució d’aliments (CDA) de Palafrugell amb una aportació econòmica de 3.000 euros. En aquest sentit, el govern de Begur assumeix el compromís, a través dels seus corresponents serveis socials, d’atendre les situacions de necessitat alimentària de les persones del municipi que no disposen de recursos econòmics suficients per a fer-hi front i es compromet a donar suport al funcionament del CDA. “Volem assegurar el dret fonamental a l’alimentació de tots els begurencs”, ha recordat l’alcalde.