Celebrem el Dia Mundial de la Terra!

28 mar 2023

Aquest 2023 l’Àrea de Medi Ambient organitzarà dues activitats en el marc d’aquesta diada: una, el 22 d’abril, al Mas d’En Pinc i oberta a tota la població; i una altra, el 21 d’abril, adreçada als infants del municipi. Per a participar-hi en l’activitat del 22 d’abril cal inscriure’s en aquest enllaç.

El proper 22 d’abril es commemorarà el Dia de la Terra, una jornada d’abast mundial que té com a objectiu informar, educar i sensibilitzar la població sobre les problemàtiques ambientals com ara la contaminació de l’aire i el sòl, la destrucció dels ecosistemes o l’esgotament dels recursos no renovables.

I enguany l’Ajuntament de Begur -a través de la Regidoria de Medi Ambient- aposta per sumar-se a la jornada amb la celebració d’una activitat oberta a tota la població, amb la col·laboració de BiS Ambiental.

Es tracta d’una passejada per a totes les edats per l’entorn natural del Mas d’en Pinc de la mà d’Olga Pérez, àvia remeiera de l’associació Pedra Tosca de la Garrotxa; qui ens explicarà la història i les propietats d’algunes de les plantes medicinals que podem trobar a l’entorn de Begur. Amb les plantes recollides es durà a terme un taller de Sahumeris i saquets aromàtics que tothom es podrà emportar de manera gratuïta a casa seva.

Per a acabar de connectar amb la terra, es farà una meditació guiada a càrrec de la psicòloga Mònica Ribó, qui ens portarà a visitar amb els ulls tancats els paisatges que ens envolten. I, finalment, s’oferirà un petit refrigeri per a tancar l’activitat. Per a participar en aquesta activitat cal inscriure’s prèviament abans del 19 d’abril en aquest enllaç.

Mentrestant, el dia anterior, el divendres 21 d’abril, els alumnes de la Llar d’Infants Ses Falugues i d’educació infantil de les escoles Doctor Arruga i Olivar Vell també participaran en un taller organitzat per aquests dos centres educatius i l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament. La Núria, de Nurcaba, narrarà als infants una història tot ballant, jugant i cantant pel Dia de la Terra.


Categories: Medi Ambient