Cinema i taller de xocolata a Begur, dins de la campanya Peix de Roca

17 mai 2018

Una sessió de cinema gastronòmic i un taller de xocolata per a la mainada s’han programat entre demà divendres i dissabte a Begur, dins de la XX edició de la campanya gastronòmica del Peix de Roca. La sessió cinematogràfica, amb dues projeccions al cinema Casino, es concreta en la projecció de la pel·lícula Menú gastronòmic, del director Roger Gual. El film, amb intèrprets com Jan Cornet, Clàudia Bassols, Stephen Rea i Fionnula Flanagan, narra la història d’una parella que aconsegueix reservar, amb un any d’antelació, una taula en un dels millors restaurants del món, situat a la Costa Brava. En arribar el dia, però, ells ja no estan junts. La primera projecció es farà demà divendres, a les 22 hores, i la segona, dissabte, a les 22,30 hores. A més, en la sessió de demà, després del film, es farà un debat gastronòmic on hi assistirà Òscar Górriz, propietari del restaurant hotel Sa Rascassa. En acabat hi haurà una copa de cava per als presents. Dissabte, per la seva banda, hi haurà a més, a la tarda, un taller  de xocolata per a la mainada. El taller, en què els infants podran fer piruletes de peix de roca, es farà, a partir de les 17,30 hores, al centre del poble.

Les dues activitats formen part del programa de la nova edició del Peix de Roca, que va arrencar el 28 d’abril i es clou el 3 de juny. En aquesta edició, hi participen els establiments Cal Bandarra, Casa Juanita, Costa Brava, Diferent, Galena-Mas Comangau, Hostal Sa Rascassa, Hostal Sa Tuna, Hotel Aigua Blava, Hotel Sa Punta, La Cuina…, Les Brases del Toc-Hotel El Convent i Toc al Mar. Cada restaurant ofereix un menú propi basat en el peix de roca amb un preu que oscil·la entre els 38 i els 65 euros.

Una altra de les novetats d’aquesta edició serà la participació del xef del restaurant Àbac, Jordi Cruz, popular amb el programa de televisió gastronòmic MasterChef i amb 3 estrelles Michelin, en el concurs de cuina popular de la campanya, que tindrà lloc el diumenge 27 de maig. Durant el concurs, que es fa a la mateixa plaça i arriba a l’onzena edició, tindrà lloc un reconeixement als restaurants que han participat a les vint edicions. Al final, també s’entregaran els premis del concurs d’aparadors, que arriben a la desena edició. A més, també per commemorar l’efemèride, hi haurà una mostra de música i vins amb caves Peralada i el grup Els Cremats el dissabte 26 de maig, a les 19 hores, a la plaça Lluís Esteva i Cruañas.

Com l’any passat, hi haurà el sorteig entre els participants a la campanya gastronòmica d’una visita guiada i passejada en barca pel litoral begurenc. El sorteig es farà entre tots els que degustin el menú i hi hauran 8 premis per a dues persones cadascun. La visita guiada i passejada es farà el dissabte 3 de juny, coincidint amb Begur Sotaigua.