Col·labora en la investigació mèdica de la malaltia PKU i altres trastorns metabòlics

10 jun 2021

L’Ajuntament anima els veïns i veïnes a prendre part d’aquesta iniciativa solidària que toca de ben a prop el nostre municipi, amb el cas del begurenc Izan Garcia Estudillo.

L’Ajuntament de Begur dona suport a la Fundación PKU, una entitat sense ànim de lucre que ajuda als afectats de la malaltia PKU i altres trastorns metabòlics, una alteració congènita del metabolisme de les proteïnes.

En aquests moments l’Hospital Sant Joan de Déu, juntament amb la Universitat Autònoma de Barcelona, està desenvolupant un projecte del biosensor d’amoni, que permetria monitoritzar el nivell de proteïna en sang en temps real i en el domicili, com fan els diabètics per mesurar la insulina i així evitar a temps danys cerebrals irreversibles.

I tant el consistori begurenc com la fundació fan una crida als veïns i veïnes a sumar-se al projecte i a contribuir a la investigació mèdica d’aquestes malalties fent una aportació per a ajudar a persones afectades per la PKU i altres trastorns metabòlics. Com és el cas de l’Izan Garcia Estudillo, un jove begurenc afectat per aquest trastorn.

Així, totes aquelles persones que vulguin fer el seu donatiu ho poden fer per via telemàtica a través del següent enllaç. Per a més informació, també poden consultar el web www.fundacionpkuotm.org, enviar un correu electrònic a l’adreça info@fundacionpkuotm.org, o trucar al telèfon 932 287 810.


Categories: Sanitat