Col·labora en la Setmana Europea de Prevenció de Residus. Comptem amb tu!

22 nov 2022

L’Ajuntament de Begur convida tota la població a prendre part activament de les diferents iniciatives que es duran a terme al municipi al llarg de les pròximes setmanes.

L’Ajuntament de Begur, que manté la seva aposta per la preservació del medi ambient i l’impuls d’accions de sensibilització i pedagogia sobre la prevenció de residus, se suma un any més a la celebració de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, que té lloc del 19 al 27 de novembre. I enguany ho fa de la mà de l’Àrea de Medi Ambient amb l’impuls de dues iniciatives obertes a tota la població per a fomentar el reciclatge, la reutilització i la solidaritat al municipi.

Recollida de joguines reutilitzades

Després de l’èxit de participació registrats en les darreres edicions, i a les portes de les festes nadalenques, enguany un dels esdeveniments principals de la Setmana Europea de Prevenció de Residus tornarà a ser la recollida de joguines reutilitzades, una iniciativa que té per objectiu impedir que els nens i nenes en situació de pobresa o amb risc d’exclusió social es quedin sense joguines durant les festes de Nadal.

En aquest sentit, del 22 de novembre al 14 de desembre totes les persones interessades a col·laborar en aquesta iniciativa solidària podran aportar joguines i jocs no bèl·lics que estiguin en bon estat per tal que siguin repartits entre les famílies que ho necessitin (jocs de taula, contes, peluixos, puzles, jocs desmuntables, pilotes, nines…) abans del període nadalenc.

Per participar en la campanya caldrà portar les joguines que es vulguin donar a algun dels sis punts de recollida habilitats per a aquest fi, que són: l’Ajuntament de Begur, l’Espai Mas d’en Pinc, l’Escola Doctor Arruga de Begur, el Local Polivalent d’Esclanyà, l’Oficina de Turisme de Begur i la Llar d’Infants Ses Falugues.

“Recicla el teu mòbil i salva vides”

D’altra banda, també es podrà col·laborar en la Setmana Europea de Prevenció de Residus a través de la campanya “Recicla el teu mòbil i salva vides”, impulsada per la Fundació Mona amb la col·laboració del consistori. Aquest projecte té com a objectiu recollir telèfons mòbils en desús pel seu reciclatge. I és que cada mòbil reciclat a través d’aquesta iniciativa ajuda al medi ambient, evita guerres i conflictes, i recolza un projecte a favor del benestar i la protecció dels primats.

Així, la campanya -que s’allargarà del 22 de novembre al 13 de gener- consisteix en lliurar els telèfons mòbils en desús en algun dels set punts de recollida habilitats al municipi: l’Ajuntament de Begur, l’Espai Mas d’en Pinc, l’Escola Doctor Arruga de Begur, la Llar d’Infants Ses Falugues, el Local Polivalent d’Esclanyà, l’Oficina de Turisme de Begur i l’Oficina d’Urbanisme.

A través del següent enllaç pots conèixer altres activitats en el marc de la Setmana Europea de Prevenció de Residus arreu del territori.


Categories: Medi Ambient