Color i cultura a cada racó per Sant Jordi

24 abr 2024

Les principals places de la vila van ser l’epicentre de la festivitat. 

Ahir, 23 d’abril, Begur va viure una jornada plena de tradició, cultura i celebració en honor a la diada Sant Jordi. Les principals places de la vila es van convertir en l’epicentre de la festa, acollint parades de roses i llibres durant tot el dia, i omplint el paisatge urbà amb els colors característics d’aquesta festivitat. Durant el matí, els i les estudiants de l’escola Doctor Arruga, acompanyats pels infants de Ses Falugues, han baixat amb el drac fins al centre del poble per visitar les parades de roses i llibres i fer un recital de poesia a la plaça Esteva i Cruañas, en el cas dels nens i nenes de l’escola. Per altra banda, l’alumnat de l’Olivar Vell ha celebrat la festivitat amb activitats al centre educatiu. 

Les activitats programades van començar a les 17:00 h, amb l’actuació del grup Ameba, que va posar música i ritme a la plaça, convidant tots els assistents a ballar amb un taller de danses folk. La tarda va continuar amb una pausa per a una xocolatada, acompanyada d’un tall de coca, de la mà dels Bakanards Begur, que van aportar un toc dolç a la jornada.

A les 18:30 h, la música tradicional catalana va prendre protagonisme amb una audició de sardanes a càrrec de la Cobla Baix Empordà. El so dels tenores i el ritme dels begurencs i les begurenques ballant sardanes van omplir l’ambient de bellesa i elegància, creant un moment d’unió i tradició entre totes les persones presents.

Després d’un dia ple d’emocions i activitats, Begur posa el punt final a un Sant Jordi memorable, ple de color, cultura i comunitat.


Categories: Cultura