Com puc ajudar des de Begur a les víctimes del conflicte a Ucraïna?

05 mar 2022

La forma més efectiva de canalitzar l’ajuda és fent aportacions econòmiques a les entitats que ja treballen sobre el terreny.

Davant la voluntat de la ciutadania d’oferir suport a la població afectada pel conflicte a Ucraïna, el Govern de Catalunya i l’Ajuntament de Begur, en la línia que estableixen la majoria d’organitzacions internacionals, destaca que la forma més efectiva de canalitzar l’ajuda és fent aportacions econòmiques a les entitats que ja treballen sobre el terreny.

Aportacions econòmiques

La millora opció és vehicular-les a través del Fons Català de Cooperació. Per fer-ho, es poden fer donacions als següents números de compte indicant clarament en el concepte de la donació “Campanya 3699-Crisi Ucraïna”:

. BBVA (codi IBAN): ES91 0182 6035 4102 0160 8531

. CaixaBank (codi IBAN): ES79 2100 3200 9625 0002 9627

Oferiments

Els oferiments de persones individuals o col·lectius adreçats al poble ucraïnès (allotjament, bens mobles, voluntariat i acompanyament de qualsevol tipus) es poden comunicar al Comitè per a l’Acollida de les Persones refugiades de la Generalitat de Catalunya. Es pot fer a través de l’adreça electrònica comiteacollida.igualtat@gencat.cat. A l’assumpte del missatge cal indicar clarament “OFERIMENTS UCRAÏNA”, això permetrà detectar i gestionar-los més ràpidament.

Organitzacions catalanes a Ucraïna

Vols ajudar a la població afectada per la guerra d’Ucraïna? A continuació oferim un llistat de les organitzacions amb base a Catalunya que estan treballant sobre el terreny.

. Fons Català de Cooperació al Desenvolupament

. Comitè Català per als Refugiats, Catalunya amb ACNUR

. Fundació Acció contra la Fam

. Creu Roja

. Metges del Món

. Farmamundi

. Fundació Save the Children

. Metges sense Fronteres

. UNICEF

. Word Vision

. Intermon Oxfam

. Ajuda en Acció

Recursos

. Guia sobre l’asil a Espanya per a persones afectades per la guerra a Ucraïna (CCAR)

. Peticions d’Amnistia Internacional a les Nacions Unides i a la Unió Europea amb relació a la situació a Ucraïna i Rússia

. Per què desaconsellem les recollides de materials solidàries?

. Opinions sobre la guerra a Ucraïna amb perspectiva de pau

. Què puc fer per donar suport a la població víctima del conflicte a Ucraïna?

. Emergència humanitària a Ucraïna: Com ajudar? 

 


Categories: Serveis Socials