Comença el Begur Indià! Música i cultura fins el 5 de setembre amb el fet indià com a eix vertebrador
03 set 2021
La begurenca Patrícia Plaja, nova portaveu del Govern de la Generalitat, ha signat el llibre d’honor de l’Ajuntament durant la visita que ha fet al municipi coincidint amb l’inici del Begur Indià.
El Begur Indià ja és una realitat! Avui divendres a la tarda ha començat el nou festival cultural i musical que l’Ajuntament de Begur impulsa al municipi del 3 al 5 de setembre amb l’objectiu d’oferir als veïns i veïnes i visitants una alternativa a la tradicional Fira d’Indians en temps de pandèmia.
I ho ha fet amb la celebració d’un acte inaugural a la Sala de Plens de l’Ajuntament. A la trobada hi ha pres part l’alcaldessa de Begur, Maite Selva; Eugeni Pibernat, regidor de Turisme i Promoció Econòmica; Albert Piñeira, vicepresident segon i diputat de Cultura de la Diputació de Girona; Patrícia Plaja, cap de l’Oficina de Comunicació del Departament de la Presidència i portaveu del Govern de la Generalitat de Catalunya; Josep Calatayud, director dels Serveis Territorials de Cultura a Girona; Ernesto Valdés, agregado Cultural de Prensa y Comunicación de la Embajada de Cuba en Madrid; membres de l’equip de govern de l’Ajuntament de Begur; i altres autoritats convidades.
Eugeni Pibernat ha avançat que “després que l’any passat la tradicional Fira d’Indians no es pogués fer, molt a pesar nostre, a causa de la pandèmia, enguany ens vam proposar recuperar el fet indià a Begur en les mateixes dates de sempre i en un format segur i adaptat. A més, ens hem proposat fer-ho potenciant més que mai la part cultural de l’esdeveniment, que enguany serà l’actor principal”.
Mentrestant, Albert Piñeira ha destacat que “l’any passat el gruix de les activitats arreu de la nostra demarcació no es van poder dur a terme, però enguany la cosa comença a canviar perquè som conscients que la cultura presencial i en viu és molt necessària. Estem molt contents que, malgrat que encara no tenim la Fira d’Indians com tots la concebem, aquest any ens serveixi per a posar en valor i per a explicar el fet indià”.
D’altra banda, Patrícia Plaja ha assegurat que “és una gran il·lusió poder ser avui aquí i compartir aquest esdeveniment amb la meva família i amb tots els begurencs i begurenques. Encara que aquest any no sigui la Fira d’Indians, enguany el fet indià s’obre pas. És molt meritori saber adaptar-se al context actual i aquest Begur Indià, més de petit format, ens permetrà gaudir d’un gran accent cultural i d’una gran qualitat artística.
Finalment, Maite Selva ha afirmat que “orgull, satisfacció i felicitat. Això és el que sento en un dia com avui. Per donar el tret de sortida al Begur Indià; per recuperar una certa normalitat després que l’any passat no se celebrés la Fira d’Indians; per oferir un programa d’activitats cultural i musical adaptat a la pandèmia; per retrobar-nos i compartir, encara que en un petit format, una trobada com la d’avui; i per tenir entre nosaltres a una persona com la Patrícia Plaja”.
Patrícia Plaja signa el llibre d’honor de l’Ajuntament
En aquest sentit, un dels moments més especials de l’inici del Begur Indià ha estat la visita de la begurenca Patrícia Plaja, que ha signat el llibre d’honor de l’Ajuntament.
Patrícia Plaja va ser designada oficialment per Pere Aragonès, nou president de la Generalitat de Catalunya, com a nova portaveu del Govern el passat mes de juny. La periodista nascuda a Begur va assumir el càrrec com a màxima responsable de la comunicació del Govern de la Generalitat després d’haver treballat durant 13 anys al departament de Comunicació del cos de Mossos d’Esquadra. Patrícia Plaja també és professora de Periodisme a la Universitat Ramon Llull i a la Universitat Pompeu Fabra; i va rebre el Premi Blanquerna al millor comunicador de l’any per la gestió de la comunicació en els atemptats a Cambrils i Barcelona del 2017.
Diferents propostes amb la cultura, la música i el fet indià com a protagonistes
El Begur Indià es duu a terme al centre de Begur en espais com la plaça Lluís Esteva i Cruañas, el Casino Cultural, el pati de les Escoles Velles, la Sala d’Exposicions, el pati de la Biblioteca, la plaça de l’Església o els carrers Farmacèutic Mató i Metge Pi; i ofereix a tots els assistents propostes culturals de primer nivell amb el fet indià com a eix transversal; entre elles, exposicions, conferències de temàtica indiana, visites guiades, representacions teatrals, entre d’altres accions de caire cultural.
A més, tampoc hi falta l’oferta musical de diferents estils com el son cubà o les havaneres, tots ells basats en el passat colonial de Begur. I finalment, els més menuts també tenen el seu espai amb jocs tradicionals i tallers infantils.
Durant el cap de setmana del Begur Indià, doncs, no hi haurà parades de menjar i beure arreu del centre històric, ni tampoc la fira artesanal. Per altra banda, tampoc es realitzarà tota l’ambientació per carrers i places, ni els concerts nocturns al Parc de l’Arbreda. Totes les propostes són culturals amb aforament limitat i controlat. La programació completa d’activitats la podeu consultar íntegrament en aquest enllaç o a través del web www.visitbegur.cat.
Reserva la teva entrada
Totes les activitats tenen aforament limitat i per a assistir-hi cal inscriure’s prèviament i adquirir les entrades per tal de controlar l’aforament i garantir el compliment de les mesures de seguretat i restriccions establertes pel Procicat. En aquest sentit, les entrades es poden reservar enviant un correu electrònic a l’adreça turisme@begur.cat o trucant al telèfon 972 62 45 20.
A través del següent enllaç també es poden reservar les entrades per a les actuacions musicals.