Comença la 22a edició de la Campanya Gastronòmica del Peix de Roca!

10 mai 2021

Fins al pròxim 6 de juny s’oferiran a Begur menús culinaris amb el peix de roca com a gran protagonista i un programa d’activitats lúdiques, culturals i gastronòmiques per a tots els públics.

La plaça Esteve i Cruañas va acollir dissabte 8 de maig al migdia el tret de sortida de la nova Campanya Gastronòmica del Peix de Roca de Begur. I ho va fer amb gran expectació, amb el tradicional acte d’inauguració a càrrec de les autoritats locals i amb un concert musical de la mà d’Els Cremats que va fer les delícies de tots els assistents.

Eugeni Pibernat, regidor de Promoció Econòmica i Turisme, anima els veïns i veïnes i visitants a prendre part de les diferents accions que acollirà el municipi al llarg de les pròximes setmanes. “L’edició d’enguany representa un vertader repte i un estímul per a totes i tots. És una oportunitat única per a promocionar turísticament el poble i els nostres restauradors i per a reactivar la vila i la seva economia. Per això hem posat tots els mitjans possibles per a fer possible la campanya i estem convençuts que resultarà un èxit”.

Maite Selva, alcaldessa de Begur, posa en valor el paper de la restauració local i el suport de la població. “La campanya que avui encetem també és una mostra d’agraïment a tots els nostres veïns i veïnes pels esforços i sacrificis que estan fent des de l’inici de la pandèmia; i una plataforma per dignificar i donar a conèixer la tasca essencial que sectors com el de la restauració desenvolupen a Begur i Esclanyà per a contribuir a fer del nostre un poble referent al territori”.

Seguint les mesures de seguretat i les restriccions vigents establertes per les autoritats sanitàries, l’acte d’inauguració de la campanya no va poder comptar en aquesta ocasió amb els ja habituals tastets a càrrec dels 12 restaurants participants. Amb tot, des de l’Ajuntament es va apostar per oferir un esdeveniment inaugural alternatiu i adaptat al context actual per tal de posar en valor la feina dels cuiners i restaurants participants; veritables protagonistes d’aquest projecte.

Així, el consistori va convidar a una representació dels cuiners que enguany prenen part de la campanya a participar de l’acte des de primera fila i a pujar a l’escenari per a presentar-se públicament als assistents i adreçar unes paraules a tots els veïns i veïnes. A més, entre tot el públic present també es van sortejar quatre àpats del menú de peix de roca.

En aquest sentit, cal recordar que els 12 establiments participants (Cap sa Sal, Carbó, Casa Juanita, Costa Brava, Diferent, Diferent Bodega, Galena – Mas Comangau, Parador d’Aiguablava, Hostal Ses Negres, Hotel Aigua Blava, Taverna Son Molas i Toc al Mar) ofereixen des d’aquest passat cap de setmana diferents menús amb el peix de roca com a denominador comú. Els preus dels menús oscil·len entre els 36 i els 68€ i tota la informació es pot consultar a través del següent enllaç.

El pròxim cap de setmana arrenca el programa d’activitats lúdiques i culturals

Diumenge 16 de maig, l’Esplai Autèntic Begur -que enguany commemora el seu cinquè aniversari- organitzarà a Sa Riera, a les 11 h, el taller infantil “Pintem pedres del Peix de Roca”.

Mentrestant, del 22 al 24 de maig, cinema i gastronomia es tornaran a donar la mà un cop més a Begur amb un cap de setmana de cinema gastronòmic de la mà del Cinema Casino. Al llarg d’aquests tres dies es podrà visualitzar la pel·lícula de temàtica gastronòmica “El cocinero de los últimos deseos”.

I el cap de setmana del 28 al 30 de maig la Campanya Gastronòmica del Peix de Roca coincidirà amb el “Begur en flor”, organitzat per l’Associació de Comerç i Turisme de Begur. Durant tot el cap de setmana el poble i els seus carrers es guarniran amb flors, música i concursos per a donar la benvinguda i celebrar la primavera.