Comença la 25a Campanya de Peix de Roca amb una festa gastronòmica

04 mai 2024

Gaudeix de les propostes dels restauradors locals fins al 2 de juny. Descarrega’t aquí el programa sencer.

Amb entusiasme i un esperit de celebració, Begur ha donat avui el tret de sortida a la 25a edició de la Campanya de Peix de Roca a Begur. L’acte inaugural de la campanya, a la plaça Esteva i Cruañas, ha congregat a un bon nombre de veïns i veïnes i persones visitants, que no s’han volgut perdre l’arrencada d’aquest icònic esdeveniment i han volgut gaudir de primera mà de la cita. Acompanyant-los a tots ells i elles hi havia l’alcaldessa de Begur, Maite Selva, i el regidor de Promoció Econòmica i Turisme, Andreu Peñalver i el xef Quim Casellas, del restaurant Casamar de Llafranc, guanyador d’una estrella Michelin.

De nou, la inauguració de la Campanya Gastronòmica del Peix de Roca ha fet gala dels seus grans atractius i reclams: els tastets de peix de roca a càrrec dels restaurants participants. Uns tastets en petit format de les noves propostes culinàries de la campanya, acompanyats d’una copa de cava i vi Perelada, que han fet les delícies de tothom. Els diners recaptats en la venda de degustacions es dedicaran al Projecte Sèpia, per tal de millorar les condicions dels cefalòpodes a les aigües del Mediterrani. 

També ha tingut lloc la presentació 1r concurs de la Croqueta del Peix de Roca, una de les grans novetats de la campanya d’enguany. Els guanyadors del tast han estat el bar Sa Barra, en primer lloc, el bar La Motxa, en segon lloc, i el restaurant Casa Juanita, en tercer lloc. Tot plegat, amb l’acompanyament musical de Marina Villegas, els esquetxos teatralitzats amb el grup de teatre Mutis Jove i el programa en directe de Ràdio Capital. 

Andreu Peñalver, regidor de Promoció Econòmica i Turisme, reconeix als bars i restaurants participants pel seu compromís i destaca: “L’èxit de la campanya es fa evident amb només observar l’animació de la plaça Esteva i Cruañas avui. Estic convençut que la resta de propostes d’aquesta campanya continuaran sent un èxit rotund, consolidant Begur com un destí gastronòmic de renom i posant en valor els nostres productes locals i la passió dels nostres restauradors.”.

Maite Selva, alcaldessa de Begur, convida a la participació i explica: “La campanya del Peix de Roca no només ens ofereix una oportunitat per degustar els millors plats de la nostra gastronomia local, sinó que també ens convida a explorar i celebrar la riquesa cultural i històrica de Begur. És un moment d’unió i orgull, on els nostres restaurants es converteixen en ambaixadors del llegat culinari begurenc. Convido a tots els residents i visitants a participar en aquesta festa gastronòmica”.

Catorze restaurants participaran en la campanya d’enguany amb diferents menús

Aquest 2024, la Campanya Gastronòmica del Peix de Roca de Begur comptarà amb la participació de catorze restaurants que durant un mes oferiran als comensals diferents menús amb el peix de roca com a denominador comú.

Els preus dels menús oscil·laran entre els 47€ i els 78€ i els establiments que hi prendran part són: Arreu, Ca l’Adela, Cap Sa Sal, Carbó, Casa Juanita, Diferent, Galena-Mas Comangau, Hostal Ses Negres, Hotel Aigua Blava,  Parador d’Aiguablava, Ses Vinyes, Taverna Son Molas, Toc al Mar i Turandot. Consulta tots els menús en aquest document. 

Una oda particular a la croqueta de peix

Una de les principals novetats d’aquesta edició es el 1r concurs de la Croqueta del Peix de Roca, que tindrà lloc durant el transcurs de la campanya gastronòmica. A banda dels restaurants, que ofereixen la croqueta als seus menús, també hi participen els següents establiments: Bar de Plaça (croqueta de pop de roca), Bar Es Castell (croqueta de peix de roca), Begurio (croqueta de caua), El Tapas Begur (croqueta de peix), La Motxa (croqueta de pop de roca) i Sa Barra (croqueta de rascassa amb fumet de cranc, garoina i algues). 

La campanya es nodrirà amb diferents activitats lúdiques i culturals per a tots els públics

Els menús que oferiran els restaurants que enguany prenen part de la 25a Campanya Gastronòmica del Peix de Roca de Begur es complementaran amb diferents propostes obertes a tota la població, totes elles integrades al projecte cultural de la vila, A Begur Cultura. A banda de les propostes inaugurals, els dies 10, 11 i 12 se celebrarà per segona vegada una jornada dedicada al peix de roca i el fons marí. 

El divendres dia 10 el Cinema Casino Espai Cultural acollirà a partir de les 19 h una projecció del documental ‘Boreas: Mines, Drogues i Dalí’, a càrrec de Carles Virgili. El dissabte 11 tindrà lloc la presentació del llibre ‘…allà on sa Llongada trenca’: memòries dels últims Llops de Mar de Sa Riera’, a càrrec dels autors, Florian Pi i Jordi Velasco, a la plaça Francesc Pi de la Platja de Sa Riera. Diumenge 12 es farà una neteja dels fons marí a la platja de Sa Riera a partir de les 10 h. L’activitat té un preu de 15€. Les inscripcions s’han de fer abans del 10 de maig subegur@gmail.com. Les places són limitades i l’activitat està organitzada per Sabarraca-Waterhouse.

El dia 25 de maig el Club Excursionista Els Perduts de Begur impulsarà la tercera edició de la Caminada del Peix de Roca Begur. L’activitat és gratuïta i el punt de trobada serà la plaça de la Vila a les 08 h. I finalment, el 2 de juny hi haurà el taller infantil “Pintem pedres del Peix de Roca” a la platja de Sa Riera. D’11 h a 13 h de la mà de l’Esplai Autèntic Begur.


Categories: Promocio Economica