Comencen els treballs per habilitar una àrea d’emergència a Esclanyà

29 set 2021

Mitjançant una consulta popular, els veïns i les veïnes van escollir majoritàriament la instal·lació d’una àrea d’emergència d’aportació de residus al terme municipal

Recentment, l’Ajuntament ha començat les obres d’adequació d’una àrea d’emergència al terme municipal d’Esclanyà. El passat mes de gener, el consistori va impulsar un procés participatiu per consultar als esclanyencs i les esclanyenques si volien que s’habilités al poble una àrea d’emergència per a fer les aportacions de residus. Els veïns i les veïnes, de forma majoritària, van votar a favor de la nova instal·lació. Un cop tancat el procés, els serveis tècnics municipals van estudiar la proposta i van suggerir la ubicació més idònia.

Què són les àrees d’emergència?

El model de recollida de residus vigent a Begur i a Esclanyà és el del porta a porta. Les àrees d’emergència, doncs, estan pensades per fer-ne un ús extraordinari o excepcional i el seu accés és restringit i controlat. Per accedir-hi, s’ha d’utilitzar una targeta d’identificació.

Les àrees d’emergència es construeixen sobre base de formigó pintades amb òxid de ferro i tancament en fusta. Les portes són de fusta, totalment integrades amb la resta del tancament. Totes les àrees compten amb una càmera amb focus d’il·luminació nocturn i els diferents contenidors habilitats disposen de les següents fraccions i volums: rebuig (1.100 litres), envasos (1.100 litres), paper (1.100 litres), vidre (360 litres), FORM (240 litres) i restes vegetals (11.000 litres).


Categories: Medi Ambient