Comencen les obres d’adequació i reforma del pati de l’Escola Doctor Arruga

13 jul 2021

L’Ajuntament invertirà una partida de 250.000€ per a millorar i adequar aquest espai del centre educatiu i resoldre les deficiències existents.

L’Ajuntament de Begur ha començat a executar les obres del projecte d’adequació i reforma del pati de l’Escola Doctor Arruga; donant resposta, així, a una demanda feta per la comunitat educativa.

El passat mes de maig el Ple de l’Ajuntament va aprovar una modificació de crèdits en el pressupost del 2021 per a poder executar diferents actuacions al municipi. Entre elles, una partida de 250.000€ que s’ha destinat íntegrament a donar compliment a aquest pla que té un pressupost d’execució de 282.448,47€ i que és previst que tingui una durada aproximada de tres mesos.

Gemma Coll, regidora d’Educació, destaca que “amb les reformes del pati volem potenciar un espai més d’aprenentatge. Un pati actual, amb elements i materials naturals que permeti el desenvolupament integral de l’infant. També mantenir certes estructures que amb el pas dels anys s’han anat deteriorant”.

El projecte planteja la reforma de manera global dels espais exteriors de l’escola amb l’objectiu de millorar l’espai del pati d’educació infantil i incorporar millores a altres zones del pati de l’escola per tal de potenciar les possibilitats pedagògiques i de lleure. Així, entre les principals actuacions previstes hi ha:

. Formació d’un nou paviment asfàltic, nous paviments de sauló compactat i zones verdes.

. Reconstrucció de les escales que comuniquen els tres nivells del pati i els murets laterals i substitució de la tanca d’aquesta part del recinte del col·legi (aquesta actuació està projectada per més endavant).

. Habilitació d’una rampa d’entrada per vehicles des de la carretera.

. Instal·lació de tres fonts, una per cada nivell de pati, connectades a la xarxa d’aigua potable.

. Millora del drenatge de les aigües de pluja amb la instal·lació d’una reixa interceptora.

. Instal·lació de nous elements i jocs infantils.

. Disposició d’un espai de parterre natural.

. O la instal·lació d’un sistema de reg per aspersió.

 


Categories: Ensenyament