Consells per a evitar el brushing, un nou frau del comerç en línia

24 set 2020

La Comissió Europea alerta que a vegades es reben a les llars petits paquets amb llavors foranies que poden posar en risc la biodiversitat dels ecosistemes.

Recentment, s’ha detectat un nou tipus d’estafa vinculada a les compres per Internet. Coneguda com brushing, consisteix en l’enviament de petits paquets amb objectes de poc valor que la persona no ha comprat prèviament. D’aquesta manera, les empreses augmenten el seu posicionament a les plataformes de venda en línia.

Un dels grans perills d’aquest nou frau és que en alguns casos els paquets contenen llavors foranies per a semblar que poden comportar la introducció d’espècies de males herbes o plantes invasores dins dels ecosistemes i l’entrada de llavors contaminades amb nous bacteris, fongs o virus.

Per aquest motiu, es demana a la ciutadania que en cas de rebre un paquet de llavors no sol·licitat es comuniqui a l’Ajuntament, a les oficines comarcals o als serveis territorials més propers del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. També, es poden portar les llavors a les dependències indicades perquè personal especialitzat les gestioni de forma segura. En cap cas, es poden sembrar les llavors rebudes o llençar-les a les escombraries.