Consulta a Begur per decidir els noms dels dos primers capgrossos del municipi

01 jun 2018

L’Ajuntament de Begur ha iniciat avui, i fins al 25 de juny, una consulta popular per decidir el nom dels dos primers capgrossos del municipi i de la imatgeria festiva local. El nom es decideix sobre una proposta de 4 apel·latius per a cadascun que han fet els alumnes d’Educació Infantil de l’escola Doctor Arruga de Begur. La presentació oficial dels capgrossos i el seu bateig, amb el nom més votat, es farà per la revetlla de Sant Pere, festa major de Begur, a la plaça de la Vila, a les 19 hores.

Per al cal capgròs masculí, els noms proposats són Perico, Ramon, Josep i Pere. Mentre per al capgròs femení, Margarida, Reparada, Lola i Gertrudis. La urna per dipositar el vot es troba a l’entrada de l’ajuntament, al costat mateix dels dos capgrossos, Els escolars van fer la proposta dels noms per encàrrec de l’alcalde, Joan Loureiro, després que un grup el visitessin a l’Ajuntament, ara fa un parell de mesos, per demanar-li  la possibilitat de tenir capgrossos arran d’una sortida que van fer a un taller d’imatgeria festiva.

L’alcalde els hi va encarregar els noms perquè ja feia uns mesos que el govern begurenc havia aprovat la contractació per a la realització de dos capgrossos per al municipi. Les dues imatges festives, que es basen en retrats de personatges de la vila, han estat realitzats per l’empresa Ventura & Hosta Cartrons, de Navata. El cost de les dues figures ha estat de 2.178 euros.