Convocat el concurs de cartells de la XVI Fira d’Indians de Begur

01 abr 2019

L’àrea de Promoció Econòmica i Turisme de l’Ajuntament de Begur convoca l’XI concurs de cartells de la XVI Fira d’Indians del municipi, que se celebrarà del 6 al 8 de setembre vinent. Les obres presentades han d’estar inspirades en el tema d’aquesta edició, que són els jardins indians. Els treballs, que han de ser originals i inèdits, s’han de lliurar a l’Oficina de Turisme abans de les 14 hores del 6 d’abril. El guanyador de premi, que està dotat amb 500 euros, es farà públic el 27 d’abril en un acte que es farà al Casino Cultural, a les 11 del matí.

No hi ha un límit de propostes per participant, però cal que els cartells facin 45×65 centímetres i estiguin adherits a una superfície rígida. El jurat del concurs estarà format pels membres integrants de l’equip indià de la Fira. En la valoració, el jurat tindrà en compte els criteris de la creativitat de la proposta, la seva capacitat comunicativa, l’adequació a la temàtica festiva i la versatilitat per adaptar-se a diferents formats. L’obra guanyadora quedarà en propietat de l’Ajuntament, que es reserva el dret de realitzar modificacions en el disseny original per a la correcta interpretació visual, així com la seva impressió. El concurs pot quedar desert si així ho estima el jurat.

Al llarg dels anys, l’Ajuntament sempre ha mirat  de celebrar la Fira d’Indians, que és el principal esdeveniment del municipi, a l’entorn d’una temàtica que aglutinés tots els aspectes que l’integren, com és la decoració, la imatge, les conferències, les exposicions… Fins ara, ja s’han tractat altres temàtiques com l’havanera, la literatura, l’arquitectura colonial, els teixits, els oficis o, com l’any passat, la dona indiana, “El nostre objectiu és potenciar-la, especialment en els aspectes culturals, mirant d’incorporar sempre nous elements que la facin única i especial”, ha recordat el primer tinent d’alcalde i responsable de Promoció Econòmica i Turisme, Eugeni Pibernat.