Decidiu les accions de mitigació i d’adaptació al canvi climàtic que es duran a terme els propers anys a Begur i al territori!

20 gen 2022

Dimarts 25 de gener se celebrarà per via telemàtica un taller participatiu obert a tota la població sobre la unitat de paisatge de les Gavarres Marítimes.

El Pacte de les Alcaldies per al Clima i l’Energia està treballant en la redacció dels Plans d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC) mitjançant els quals es planificaran les accions de mitigació i adaptació al canvi climàtic a realitzar en els pròxims anys a nivell municipal i supramunicipal.

El PAESC és un document de planificació energètica i climàtica que té per finalitat assolir l’objectiu europeu d’una reducció del 55% d’emissions de CO2 per l’any 2030.  En aquest marc, el Servei de Medi Ambient de la Diputació de Girona impulsa un procés participatiu per a l’elaboració del Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC) de 221 municipis gironins; entre ells, Begur.

Mitjançant criteris ambientals, aquests municipis s’han agrupat en 20 Unitats del Paisatge (UP) per tal de proposar accions a nivell supramunicipal. I en el cas de Begur, l’UP corresponent és la de les Gavarres Marítimes; juntament amb Calonge i Sant Antoni, Castell-Platja d’Aro, Mont-ras, Palafrugell, Palamós, Regencós, Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d’Aro i Vall-llobrega.

Per cada Unitat del Paisatge de comarques gironines, es realitzarà un taller participatiu virtual obert a la ciutadania. En aquests tallers es presentaran i debatran les accions supramunicipals clau incloses en els Plans d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC), i es farà un recull de propostes de la ciutadania.

Així, el taller virtual de participació ciutadana de les Gavarres Marítimes tindrà lloc el pròxim dimarts 25 de gener, de 18 a 20 h. Per tal de participar-hi, els interessats s’hauran d’inscriure prèviament en aquest enllaç.

L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Begur lidera el projecte

Si bé no és obligatòria, la participació del municipi de Begur en la redacció del PAESC ha estat liderada en tot moment per l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament. Així, al llarg dels darrers anys des de l’àrea s’han promogut les següents accions:

. Any 2012: adhesió al Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses per l’Energia Sostenible.

. Any 2012: encarrega al Consell Comarcal del Baix Empordà la redacció del Pla d’Acció d’Energia Sostenible (PAES), segons els criteris tècnics fixats per l’Oficina del Pacte d’Alcaldes i d’acord amb les indicacions i plantilles de la Diputació de Girona.

. Any 2021: adhesió al Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses per a l’Energia i el Clima.

. Any 2021: sol·licita el Pla de serveis d’assistència als ajuntaments de la Diputació de Girona per a la redacció de plans d’acció per a l’energia i el clima (PAESC).


Categories: Medi Ambient