Descobreix els tresors amagats al subsol de Mont-ras amb el CE Els Perduts de Begur

16 gen 2020

La sortida tindrà lloc diumenge 26 de gener i per a participar-hi cal inscriure’s prèviament trucant al telèfon 610 767 830.

Aquest any 2020 el Club Excursionista Els Perduts de Begur inicia un nou cicle de sortides pels espais més emblemàtics del patrimoni natural català. I ho farà el proper diumenge 26 de gener amb una excursió a Mont-ras i el seu entorn per a descobrir, entre d’altres, una de les explotacions mineres més importants de l’Empordà. La sortida, de dificultat baixa i apta per al gran públic, començarà a les 08.30h a l’aparcament de la Font de Baix-Segur i el desplaçament fins a Mont-ras es durà a terme en vehicles particulars. Per a participar en l’activitat cal inscriure-s’hi prèviament trucant al telèfon 610 767 830 (Joan Carles). Des de l’organització es recomana als participants dur esmorzar, beguda i vestit i calçat apropiats. Per a més informació, podeu consultar el web www.perdutsbegur.cat o enviar un correu electrònic a l’adreça perdutsbegur@gmail.com.

Una zona rica en minerals

Durant el recorregut, d’una distància de 12,5 quilòmetres aproximadament, es farà una ruta circular per la Mina Torrent, els Pous de Ventilació, la Font de la Teula, el Dolmen de la Vinya Gran, el Menhir de Fitor, Puig Vidal, el Coll de Tramuntana, el Coll de la Boqueta, la Mina Pepito, la Pedrera i la Bassa La Morena.

Aquesta zona de les Gavarres marítimes és especialment rica en minerals com la galena, el ferro o el plom. De fet, els ibers i els romans que habitaven la zona ja es dedicaven a l’extracció, tot i que no n’ha quedat constància documental. Les mines d’aquest territori van romandre actives fins als anys trenta del segle XX, quan va tancar la última d’elles.

Un 2020 farcit de sortides i itineraris

La programació d’excursions d’enguany del Centre Excursionista Els Perduts de Begur inclou més d’una desena d’itineraris de mitja o jornada sencera que recorreran el territori català fins al pròxim mes de desembre. L’entitat convida tothom a participar-hi.

. Gener: Ruta de les mines, a Mont-ras

. Febrer: Ruta dels àngels i Balcó de les Bruixes, a Montigalar

. Març: Via Ferrada, a Centelles

. Abril: La Tuta dels Morts, a Sant Aniol

. Maig: Gorgs de les Planes d’Hostoles

. Juny: 11a edició de la Marxa Popular Puja i Baixa de Begur i sortida en caiac per la costa

. Juliol: Bany nocturn a la platja i sortida a l’Olla de Núria

. Agost: Pic de Vallibierna

. Setembre: Ruta dels Dòlmens, a Cantallops

. Octubre: Castell, ermita i voltants de Santa Coloma de Farners

. Novembre: Ermita de Sant Miquel de Castelló a Hostalets d’en Bas

. Desembre: Caminada solidària per La Marató de TV3

 


Categories: Esports