Després de 14 anys es reactiva la urbanització per rehabilitar una antiga pedrera de Begur

15 nov 2017 -h

La promotora Ses Negres ha iniciat recentment els primers moviments de les obres d’urbanització per poder rehabilitar l’antiga pedrera Nova de Begur. El projecte, que prové d’un conveni urbanístic del pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) del 2003 i amb els corresponents vistiplau d’Urbanisme i Medi Ambient, es concreta en la construcció de 24 cases. La urbanització, a part de solucionar un nyap al paratge del cap de Gall, a s’Antiga, també va comportar una compensació econòmica de 414.000 euros, que van servir per evitar més cases a l’entrada del nucli de Sa Tuna.

El conveni urbanístic per a la restauració de la pedrera, amb vistes a Sa Riera i la platja de Pals, es va fer davant la impossibilitat de poder-ho fer amb l’aval existent, que era de 12.000 euros. La finca, que fa tres hectàrees, es rehabilitarà amb 24 habitatges, encara que des de la promotora s’està plantejant reduir el nombre de cases. A més, s’ha de deixar uns 7.000m2 d’espais verds, d’equipaments i vials. Tot i això, la contrapartida més important va ser la compensació econòmica, pagada al seu dia, que es va concretar en 414.689.35 euros. Uns diners que es van destinar a aconseguir una gran zona verda a l’entrada de Sa Tuna. Segons el pla general, en aquesta zona, de 2 hectàrees, es preveien 25 habitatges.

L’explotació va començar el 1972 i el seu termini era per 50 anys. Però el mes d’abril de 1992, el govern begurenc va aturar-la en detectar que no tenia permís municipal ni llicència d’activitats classificades. Al cap de 13 mesos, el mes de maig de 1993, l’Ajuntament li va atorgar, amb el vistiplau d’Urbanismes i de Medi Ambient de la Generalitat, una llicència provisional amb la condició que la pedrera havia de deixar l’activitat extractiva el 1998 amb una restauració total de l’espai natural. La pedrera Nova va deixar de funcionar definitivament el 2002.


Categories: AjuntamentObres