Deu colles de gegants de l’Empordà es troben a Begur

17 des 2017 -h

Deu colles geganteres i una de grallers van participar ahir diumenge a la VIII trobada comarcal Gegants de l’Empordà que es va celebrar a Begur. es colles provenien de Corçà, l’Estartit, Roses, Figueres, Vilafant, Vilajuïga, Vilaür, el Port de la Selva, Espolla i Sant Feliu de Guíxols, mentre els grallers venien de Llers. La trobada, que sempre es fa en una població sense gegants per incentivar la creació de colla gegantera i ampliar-ne així la família, estava organitzada per la Coordinadora de Colles Geganteres de les Comarques Gironines, els Geganters de Corçà i l’Ajuntament.

La trobada gegantera es va iniciar a les 9,30 hores amb la plantada de gegants a les places de l’Església i de la Vila, al centre de la vila. A les 11 hores es va iniciar la tradicional cercavila pels carrers cèntrics del nucli antic de Begur. La cercavila, però, es va haver d’escurçar per culpa del vent. La rua va acabar a la plaça Lluís Esteva i Cruañas, on va haver-hi el ball conjunt de gegants. L’alcalde, Joan Loureiro, va rebre un obsequi de la representant de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, Rosa Simeón, i del responsable de la Cooordinadora de Colles Geganteres de les Comarques Gironines, Jordi Segura.

Fins ara les trobades, iniciades l’any 2009, encara que el 2014 no es va fer, han tingut lloc a Peralada, l’Armentera, Vilajuïga, La Selva de Mar, Borrassà, Viladamat i Platja d’Aro. La trobada comarcal de l’Empordà va ser creada per la vocalia dels gegants de l’Alt Empordà. Però l’any 2011 es va decidir que els gegants del Baix Empordà també formessin part de la vocalia, passant de dir-se de l’Alt Empordà a Empordà. Actualment la vocalia aplega 38 colles de 33 pobles. La majoria de les colles, 26, són de pobles de l’Alt Empordà i la resta, 12, del Baix Empordà.


Categories: Esdeveniments