Dia Internacional de les Dones a Begur i Esclanyà: les teves accions tenen força!

01 mar 2023

Durant els mesos de febrer, març i abril s’organitzaran al municipi diferents propostes lúdiques i reivindicatives amb motiu de la commemoració del 8M.

Begur i Esclanyà tornaran a sortir al carrer aquest per reclamar la igualtat i la paritat de sexes i per fer visible i posar en valor el paper vital i essencial de la dona en la nostra societat. L’Ajuntament se suma un any més a la commemoració, el 8 de març, del Dia Internacional de les Dones.

I amb l’objectiu de fer extensiva la celebració a tots els veïns i veïnes la Regidoria de la Dona organitza -de la mà del teixit associatiu local- diferents esdeveniments lúdics i reivindicatius al municipi per a fer extensiu el missatge.

Una quinzena de propostes per al 8M

L’activitat al voltant de la commemoració del 8M inclou diferents propostes. I les places de les activitats amb aforament limitat s’hauran de reservar prèviament a l’Oficina de Turisme (av. Onze de Setembre, 5 o trucant al telèfon 972 62 45 20):

. Del 8 al 12 de març: il·luminació de color lila del Castell de Begur i de la Torre d’Esclanyà.

. Del 28 de febrer al 17 de març: exposició “Jugant a il·lustrar”, de Txell Darné. A la Biblioteca Salvador Raurich.

. De l’1 de març al 2 d’abril: exposició “Ai! Cony!”, d’Anna Grimal. A la Sala d’Exposicions de les Escoles Velles.

. Tallers a les escoles de Begur i Esclanyà.

. 8 de març (de 10 a 11 h): gimnàstica amb Carme Pagès al Polivalent d’Esclanyà.

. 8 de març (12 h): lectura del manifest institucional del 8M davant de l’Ajuntament.

. 8 de març (17 h): xerrada i berenar “Dones sàvies” per als socis del Casal de la Gent Gran, a càrrec de Sònia Torres. Inscripcions al Casal de la Gent Gran. L’activitat és oberta a tothom.

. 9 de març (17 h): Hora del Conte amb “La poció màgica de la Blancaneus” i taller d’ulleres liles. A la Biblioteca Salvador Raurich.

. 10 de març (de 09 a 10 h): sessió de Body Pump al Pavelló.

. 10 de març (de 10.30 a 11.30 h): ioga per a gent gran al Casal de la Gent Gran.

. 10 de març (20.30 h): sopar i espectacle “Despentinades”, de Neus Clemares. Al restaurant Son Molas. Inscripcions del 27 de febrer al 8 de març (18€ – places limitades).

. 11 de març (de 10 a 13.30 h): sessió esportiva amb dones monitores i aperitiu. Al Polivalent d’Esclanyà. De 10 a 11 h, spinning amb Leila Martínez; d’11 a 12 h, zumba amb Mª Carmen Tejada; i de 12 a 13 h, line dance amb Margarita Fuster.

. 11 de març (17 h): espectacle infantil “Poeticontes” i berenar. Al pati de la Biblioteca.

. 11 de març (18.30 h): xerrada-taller “Fes-te un present, dona’t un respir” amb eines saludables pel teu dia a dia. A càrrec d’Imma Gil Martí, al local de l’Arbreda. Cal inscripció prèvia.

. 12 de març (17 h): projecció del documental “Woman” al Cinema Casino Espai Cultural.

 


Categories: Dona