Dotze restaurants participen, del 27 d’abril al 2 de juny, a la XXI campanya del Peix de Roca de Begur

18 abr 2019

Un total de 12 restaurants participen en la XXI campanya gastronòmica del Peix de Roca de Begur, que tindrà lloc del 27 d’abril al 2 de juny. La presentació, que es farà a la plaça Lluís Esteva i Cruañas, a les 12 del migdia, anirà novament a càrrec de la periodista i presentadora de TV3 Helena Garcia Melero, que comptarà amb Florian Pi, pescador de Begur i pintor de peixos. D’altra banda, el xef Marc Ribas, presentador dels programes “Cuines” i “Joc de cartes” de TV3, formarà part del jurat del XII concurs de cuina popular de la campanya, que tindrà lloc el 18 de maig. A més, la campanya, que organitza l’àrea municipal de Promoció Econòmica i Turisme, comptarà amb un taller infantil Peix de Roca, una sessió de cinema gastronòmic, una exposició artística i una excursió per conèixer les plantes de la ratafia i arrossada popular de peix de roca.

Els restaurants participants en aquesta edició són Cal Bandarra, Carbó Restaurant, Casa Juanita, Diferent, Galena-Mas Comangau, Hostal Sa Rascassa, Hostal Sa Tuna, Hotel Aigua Blava, Hotel Sa Punta, La Cuina…, Taverna Son Molas i Toc al Mar. En la campanya, com es porta fent des de l’inici, l’any 1997, cada restaurant ofereix un menú propi basat en el peix de roca. El preu oscil·la entre els 37,5 i els 77 euros.

Helena Garcia Melero serà el tercer any que presenta la campanya gastronòmica begurenca, que enguany coincideix amb la cinquena edició de Begur en Flor, que organitza l’Associació de Comerç i Turisme de Begur, amb la implicació de l’Ajuntament. L’acte de presentació acabarà, com sempre, amb una degustació de tastets de peix de roca elaborats pels establiments participants, acompanyats d’una copa de cava Peralada. Per poder fer la degustació dels tastets caldrà adquirir els tiquets.

Durant l’acte del concurs de cuina, que arriba a la dotzena edició, també es farà l’entrega dels premis del concurs d’aparadors de la campanya, que arriba a l’onzena edició. Com l’any passat, hi haurà el sorteig entre els participants a la campanya gastronòmica d’una passejada en barca pel litoral begurenc. La passejada es farà el diumenge 9 de juny, la setmana després de Begur Sotaigua, que organitza l’associació turística els dies 1 i 2 de juny i que aplega activitats subaquàtiques i aquàtiques, cinema, xerrades, col·loquis, batejos de submarinisme…Més informació: